KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Beganović kaže da se pobjedi ne gleda u zube

05.03.2017. - Zbog odsustva sa seminara, koji je održan 4. marta u Vogošći, trener Beganović nije dobio validnu takmičarsku akreditaciju za 2017.godinu i delegat mu nije dozvolio da sjedi na klupi

elvedinbegan

Pogotkom Bajre Spahića, kakav se uistinu rijetko viđa, Rudar je zasluženo pobijedio ekipu Radničkog iz Lukavca i opravdao ulogu favorita. Pobjeda je mogla i trebala biti daleko veća jer su Kulović, Hajdarović, Spahić i Vila propustili veći broj izrađenih šansi i priliku da deklasiraju slabe Lukavčane.

Turbulencije koje su Zeleno-crne pratile od samog početka priprema eskalirale su pred ovu utakmicu, jer stručni štab nije mogao računati na standardne prvotimce , bolesnog Sanela Alića i nezadovoljnog Igora Aničića, čiji status još nije riješen ! Da nesreća bude veća, delegat utakmice Amir Hadžić iz Velike Kladuše nije dozvolio prvom treneru Elvedinu Beganoviću da sjedi na klupi jer nije dobio validnu takmičarsku akreditaciju za 2017.godinu i ekipu su predvodili Mirnes Buza u svojstvu službenog predstavnika kluba i trener kadeta Bećir Mehanović, koji posjeduje A licencu i akreditaciju.

Elvedin Beganović posjeduje PRO licencu, ali zbog odsustva sa seminara, koji je održan 4.marta u Vogošći, kada je Beganović s ekipom bio na pripremama u Makarskoj, nije dobio akreditaciju i shodno uputstvu Takmičarske komisije FS BiH, nije imao pravo sjedenja na rezervnoj klupi i utakmicu je posmatrao iz prvog reda tribina.

-S obzirom da sam iz opravdanih razloga izostao sa seminara, te da je Savez obaviješten da ću istom prisustvovati u utorak 7.marta u Zenici, kada je zakazan seminar za trenere klubova Druge lige, mislim da je ovo nonsens i treniranje strogoće, istakao je trener Rudara Beganović.

Što se tiče igre njegovog tima i proljetnog starta, smatra da je najvažnije što se dobila prva utakmica i da se pobjedi ne treba gledati u zube.

-Utakmicu smo riješili u prvih pola sata igre. Otvaranje je bilo izvanredno i zaista je prava šteta što nismo realizirali još koju priliku i dotukli protivnika. U nastavku je pritisak učinio svoje i to je razlog slabije igre u drugom poluvremenu. Igrači su čuvali rezultat, nisu dozvolili protivniku da stvori skoro nijednu šansu i možemo biti zadovoljni. Prve utakmice su uvijek najteže, to se i ovaj put pokazalo i najvažnije je da smo pobijedili, smatra Beganović, koji je posebno pohvalio igru debitanata , mladog Almina Zukića i Benjamina Dizdarića, koji su „uskočili“ u početnu postavu umjesto Alića i Aničića i pokazali karakter i dokazali da se na njih ubuduće treba ozbiljno računati, odnosno da je njihovo angažiranje pun pogodak vodstva kluba..

I dok su debitanti Nikolić, Zukić i Dizdarić, a posebno povrtanik Bajro Spahić, opravdali očekivanja, iznenađuje pojavljivanje u timu Muamera Vile i njegovo blijedo izdanje u 25.minuta koliko je proveo u igri. Podsjećamo, Vila nije bio na pripremama u Makarskoj i samo dva dana uoči utakmice protiv Radničkog pojavio se na treningu. 

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u