KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Beganović-Igramo za sebe i navijače

19.05.2017. - U okviru 27.kola Prve lige Federacije, u subotu u Kaknju gostuje drugoplasirtana momčad GOŠK-a i ovo bi mogla biti odlučujuća utakmica kada je u pitanju odluka o prvaku

elvedinsema

Naime, pobjedom u Kaknju, GOŠK bi uz eventualni kiks vodeće Bosne na gostovanju u Orašju , širom otvorio premijerligaška vrata, dok bi porazom definitivno ispao iz „mrtve“ trke jer Visočani imaju dva boda prednosti i znatno povoljniji raspored u preostala tri kola.

Porazom u Gradačcu, kojem je kumovao sarajevski arbitar Admir Musić , Rudar je ostao samo na teoretskim šansama da dođe do velike senzacije. Bez obzira na sve ove okolnosti i mešetarenja koja su sve prisutnija, u Rudaru subotnjem meču pridaju veliki značaj i poručuju da ihinteresira samo jedna kalkulacija, a to je pobjeda u meču sa Gabeljanima.

Igrat ćemo za sebe i navijače, poruka je trenera Elvedina Beganovića i igrača koji žele sačuvati epitet najpoštenije ekipe, koja je jedina učesnik svih šesnaest sezona dosadašnjih prvenstava Prve lige, uz čije ime se ne veže nijedna afera i koja zbog toga i ne može ostvariti povratak u premijerligaško društvo. Dovoljno je analizirati nekolioko prethodnih kola i lako zaključiti koji rezultati su bili predmet mešetarenja i dovoljno je pogledati neke kompletne video snimke i zaključiti koliko su nesportske i kriminalne radnje izvan terena odlučile rezultate utakmica, posebno onih koje samo na izgled nisu bile bitne za odlučivanje ko će u Premijer ligu. Časno, uzdignute glave, zeleno-crni će i sutra istrčati na teren, pokazati da imaju pošten obraz i odigrati za pobjedu, čast i navijače.

Evo šta kaže trener Rudara Elvedin Beganović:
- Rudar i Gošk su dva stara rivala u Prvoj ligi Federacije.Mi smo na četvrtoj, dok je GOŠK na drugoj poziciji i utakmica je veoma važna i nama i njima.Mi želimo odigrati dobru utakmicu, želimo pružiti dobru partiju a to znači da ćemo dati maksimum i osvojiti bodove koje iskreno i sportski priželjkujemo.To smo dužni uraditi jer smo u prvom dijelu prvenstva odigrali jednu lošu, nekvalitetnu utakmicu.Nadam se da će moji momci odgovoriti na najbolji način.Na svakoj našoj utakmici navijači puno znače našem timu. Veoma su bitna karika. Falila nam je podršku u Gradačcu, onako masovna i zdušna kakvu imamo u Kaknju.Da smo u Gradačcu imali navijačku podršku kao u Kaknju sigurno bi rezultat bio povoljniji i u našu korist.Naravno, pozivam navijače da na stadionu bude isto onako kao što je bilo protiv Bosne. U tom ambijentu nadam se osvajanju sva tri boda.

004

Amel Hrustanović govori jedino o pobjedi i ništa ga drugo neinteresuje:
- Imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda. Znamo šta hoćemo i znamo da to možemo. Navijači su dio našeg tima, oni su dvanaesti igrač na stadionu i pozivam ih da dođu u što većem broju.Mi obećavamo dobru igru i pobjedu.

Utakmica Rudar-GOŠK igra su u subotu 20.maja 2017.godine sa početkom u 17 sati i 30 minuta.
Glavni sudija je Danijel Bojo iz Kiseljaka, pomoćnici: Boris Bilješko (Novi Travnik) i Edis Šestoi(Sarajevo). Četvrti sudija Semir Sarajkić(Sarajevo). Posmatrač suđenja Amir Medić (Ključ). Delegat utakmice: Eldin Hodžić iz Tuzle.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u