KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Beganović i u Vrapčićima očekuje pozitivan rezultat

31.03.2017. - U okviru 20.kola Prve lige Federacije, u predgrađu Mostara, snage će odmjeriti stari rivali Velež i Rudar, jedine dvije neporažene ekipe u nastavku prvenstva,koje sigurno silno žele da tako ostane i nakon ovog dvoboja

elvedinsema

Nakon sjajnog starta i maksimalnog učinka u prva tri kola, nogometaši Rudara su protiv Orašja podbacili i ostvarili polovičan rezultat, čime su propustili veliku priliku da se vodećem dvojcu Travniku i Bosni primaknu na samo jedan bod. Ovaj kiks nije destabilizirao Zeleno-crne, koji s dosta optimizma ulaze u naredne okršaje. Da li je ovaj sastav Rudara doista kadar da ostane u trci za prvaka, pokazat će naredni susreti, posebno prvo gostovanje u Vrapčićima, gdje ih očekuje novi,redizajnirani tim Veleža, kojeg predvodi ambiciozni Ibro Rahimić, pod čijim vodstvom „Rođeni“ igraju kao preporođeni.

Toga su svijesni i igrači i struka Rudara, što se može zaključiti i po izjavi trenera Elvedina Beganovića, koji izuzetno respektira ekipu Veleža.

-Svjesni smo da nas očekuje jedno od težih gostovanja jer se Velež grčevito bori za opstanak i sigurno će učiniti sve da dođe do pobjede.Međutim, mnogo će zavisiti i od naše igre.Ako odigramo hrabro , borbeno i racionalno kao u Banovićima, mislim da možemo i u Vrapčićima ostvariti pozitivan rezultat.Sve osim poraza za nas bi bio uspjeh, smatra trener Rudara Elvedin Beganović, koji nema kadrovskih problema.

U tim se vraćaju Amel Hrustanović i Vedin Kulović, koji su odradili zabranu igranja od jedne utakmice zbog žutih kartona, a jedini van stroja je Haris Đuđo, koji osjeća posljedice od zadobijenog udarca na utakmici protiv Orašja i sigurno će „preskočiti“ susret protiv Veleža.

Navijačka skupina „Green Firm“ organizovano okuplja navijače i priprema se za odlazak u Mostar tako da će Zeleno-crni će u Vrapčićima imati podršku kao i na prethodnim gostovanjima.

Utakmica se igra u subotu 1.aprila 2017.godine sa početkom u 16,00 sati . Glavni sudija je Adnan Kasupović iz Bihaća.Pomoćne sudije Filip Jarić(Brčko) i Nikola Bošnjak(Pelagićevo). Četvrti sudija:Sanel Silić (Cazin). Posmatrač suđenja Mustafa Tabak iz Sarajeva, a delegat Nazif Kahrić iz Jajca.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u