KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Beganović i Neretljak o susretu Rudar-Orašje

19.08.2017. - Ekipa Orašja je u trećem kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine kao gost savladala kakanjski Rudar na stadionu Pod Vardom rezultatom 2:1, a treneri oba kluba su nakon susreta dali kratke izjave za KakanjLive

Ekipa kakanjskog Rudara je propustila priliku da trijumfom nad Orašjem pred domaćom publikom u trećem kolu Prve lige Federacije BiH ostane na liderskoj poziciji. Golovima Vidovića i Đukića ''Labudovi'' su odnijeli vrijednu pobjedu iz Kaknja, a trener Rudara, Elvedin Beganović ističe kako je pobjeda gostiju čista.

Beganović

-Zaslužena pobjeda gostiju. Mi nismo iskoristili svoje šanse u prvom poluvremenu, a onda je stigla kazna u drugih 45 minuta. Nismo uspjeli parirati gostima na njihovim taktičkim zamislima i oni su zasluženo postigli dva gola i odnijeli pobjedu iz Kaknja, rekao je trener Rudara Elvedin Beganović nakon poraza njegovog tima, a onda dodao:

-Osjetio se izostanak Omera Musića koji je centralna figura naše odbrane. Dujković je cijelu sedmicu trenirao pod lijekovima, ali to nam nije alibi. Moramo ispraviti greške iz ovog susreta, dobro analizirati susret i idemo dalje.

Mato Neretljak

Trener gostujuće ekipe Mato Neretljak je istakao kako je njegov tim imao korektan prijem u Kaknju i idealna uslove za igru, od odnosa domaćina do suđenja.

-Dosta zahtjevna utakmica. Ljudima koji su je vodili ja skidam kapu. Vidi se da je glavni sudac sa Premijer lige. Ja čestitam domaćinu na izuzetno korektnoj utakmici i ovdje je bila divota igrati jer je sve bilo korektno. Ja ću im se odužiti ukoliko budem na klupi Orašja na proljeće. Što se tiče susreta mislim da smo zaslužili pobjedu. Bili smo pametniji i zreliji, iskoristili smo drugi dio u kojem smo ciljano čuvali igrače za posljednjih pola sata igre. Čestitam mojim momcima koji su sjajno odigrali danas, ali i čestitke ekipi i Upravi Rudara koja nas je sjajno ugostila, rekao je nakon susreta trener Orašja Mato Neretljak.

U narednom kolu zeleno-crni gostuju na Piroti gdje će snage odmjeriti sa ekipom Travnika, dok će Orašje ugostiti mostarski Velež.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u