KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Beganović i Čehajić žele bodove u Tešnju

10.08.2017. - Ekipa kakanjskog Rudara će u okviru drugog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostovati u Tešnju kod ekipe Toška. Nakon 11 godina prvoligaški fudbal se vraća u Tešanj, a veliko interesovanje vlada za ovaj susret

elvedinbeganovicElvedin Beganović

Rudar je na najbolji mogući način otvorio novu sezonu, ubjedljivom pobjedom protiv Bratstva (3:0) na domaćem terenu, a po bodve idu i u Tešanj.
-Uvijek ćemo igrati za gol više. Respektujemo protivnika, ali idemo po pobjedu. Potpuno smo spremni i idemo se predstaviti u najboljem svjetlu. Naravno da želimo nastaviti sa igrom i rezultatom ostvarenim u prvom kolu i osvojiti bodove Tošku koji i pored poraza nije loše odigrao prvo kolo, rekao je trener kakanjskog Rudara Elvedin Beganović.

Da u taboru Rudara vlada pobjednička atmosfera to je potvrdio Belmin Čehajić, strijelac trećeg gola u duelu sa timom iz Gračanice.

-Susret protiv Bratstva smo već zaboravili. Sada svi mislimo na utakmicu sa Toškom. To će biti sigurno jedna od težih utakmica, jer su oni za nas poptuna nepoznanica. Nakon poraza u prvom kolu tražit će iskupljenje pred domaćom publikom. Smatram da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo to pokazati na terenu. Ako budemo imali pristup kao u prethodnoj utakmici mislim da možemo do pozitivnog rezultata. Ekipa je mlada i željna dokazivanja, a ja vjerujem da ćemo u subotu obradovati naše navijače i ostvariti nova tri boda, rekao je Belmin Čehajić koji je ove godine pojačao ekipu Rudara nakon što je prošlu sezonu odigrao u ekipi visočke Bosne.

belmincehajictosknajavaBelmin Čehajić

Trener Beganović i njegovi pomoćnici pred duel sa Toškom na raspolaganju imaju sve igrače nakon što je kaznu od tri žuta kartona iz prošle sezone u prvom kolu odradio mladi Zukić koji će sada zajedno sa Musićem činiti stoperski duo, dok se će Alić zauzeti poziciju na lijevom boku.

Službena lica za utakmicu TOŠK - Rudar

Glavni sudija Hermin Muslić iz Bihaća. Pomoćnici: Zlatko Budimlić (Bihać) i Mirza Tičić (Sarajevo). Četvrti sudija: Semir Sarajkić (Sarajevo). Posmatrač suđenja:Sead Hasanović (Sarajevo). Delegat utakmice: Zoran Biletić iz Stoca.

E.Škulj/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u