KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Beganović čestita i želi nastaviti u istom ritmu

06.08.2017. - Trener Beganović želi nastaviti u ovom ritmu, smatra da su bili dominantni na terenu, dok trener gostujućeg tima misli da njegovi igrači nisu iskoristili svoje šanse

elvedinbeganovicElvedin Beganović

Ekipa kakanjskog Rudara je na najbolji mogući način otvorila novu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH. Zeleno-crni su golovima Kobilice, Musića i Čehajića savladali Bratstvo iz Gračanice, a ono što može radovati Upravu Rudara je da je ekipa u prvom kolu dominirala i u svim segmentima fudbalske igre nadigrala protivnike iz Gračanice.

Trener kakanjskog Rudara Elvedin Beganović je bio i više nego zadovoljan igrom svog tima.

-Čestitam mojim momcima na divnoj igri. Dominirali smo tokom cijelog susreta. Po ovakvom vremenu je bilo izuzetno teško igrati, a ovi momci su pokazali da su velika ekipa i da zaslužuju da budu u samom vrhu Prve lige Federacije. Želimo nastaviti sa ovakvim partijama, želimo igrati za publiku. Ne želimo mnogo obećavati. Igrat ćemo od utakmice do utakmice i nastojati pokazati ono najbolje. Vjerujem da ćemo uvijek imati ovakav pristup, a onda rezultat neće izostati, rekao je Elvedin Beganović nakon susreta.

nusretmuislimovicNusret Muslimović

Na drugoj strani trener gostiju Nusret Muslimović se nije složio sa konstatacijom kolege Beganovića da je ekipa Rudara bila dominantna u ovom susretu.

-Ekipa Rudara nije bila dominatna tokom cijelog susreta. Mi smo imali svoje šanse, ali oni su svoje iskoristili. Ekipa Rudara je danas bila bolji protivnik i zasluženo slavila. Mislim da je možda i nerealan rezultat 3:0, ali idemo dalje. Čestitam svojim igračima, ekipi Rudara i ovoj divnoj publici koja je danas posmatrala susret, rekao je Nusret Muslimović, trener ekipe Bratstva nakon susreta.

U narednom kolu ekipa Rudara gostuje u Tešnju kod novajlije u prvoligaškom društvu, ekipi Toška za koju nastupa dugogodišnji kapiten kakanjskog Rudara, Zlatan Gafurović.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u