KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Beganović- U Travniku očekujem dobru igru i pobjedu

09.09.2016. - U okviru sedmog kola Prve lige Federacije BiH, nogometaši Rudara će u nedjelju na travničkoj Piroti odmjeriti snage sa ekipom Novog Travnika.Trener Beganović očekuje da će njegovi izabranici nastaviti uspješnu seriju i osvojiti nova tri boda i zadržati vodeću poziciju

02Elvedin Beganović očekuje da će njegovi igrači ozbiljno i bez potcjenjivanja shvatiti rivala koji je u trenutnoj krizi

Bez obzira što se Novotravničani nalaze u nezavidnom položaju, u Rudaru ovom susretu pridaju veliki značaj. S obzirom da igraju prvi i posljednji na tabeli, uloga favorita pripada igračima Rudara. Toga je svjestan i trener Elvedin Beganović, međutim, kako su pod njegovim vodstvom u 15 dosad odigranih prijateljskih, prvenstvenih i Kup utakmica jedini poraz pretrpjeli upravo od Novog Travnika (1:0) kormilar Rudara kaže da će to biti dodatni motiv za njegove igrače, koji mogu i moraju igrati još agresivnije i efikasnije.

-Mi jesmo favoriti, ali to moramo potvrditi na terenu. U Travnik putujemo s ciljem da odigramo  kvalitetnu utakmicu i da se vratimo neporaženi. Protivnika ne smijemo potcijeniti, njihova kriza ne smije nas zavarati jer sve ekipe u našoj ligi treba respektirati i samo tako možemo doći do cilja. Uvijek sam govorio da nema laganih utakmica i da se svaki protivnik mora krajnje ozbiljno shvatiti. Vjerujem u svoj tim, znam da može pružiti još više i ako smo uspješno prebrodili gostovanja u Lukavcu, Siminom Hanu i Orašju, nema razloga da se i sa četvrtog gostovanja ne vratimo uzdignuta čela, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Što se tiče igračkog kadra, stanje je dosta povoljno. Pravo nastupa jedino nema Vedin Kulović, koji je prvi u pet odigranih kola zaradio tri javne opomene! Njegova zamjena bit će Dino Hajdarović, strijelac pobjedonosnog gola u Simin Hanu, koji je izdražao kaznu zabrane igranja od dvije utakmice zbog isključenja u Orašju.

Utakmica Novi Travniok-Rudar igra se u nedjelju 11.septembra/rujna na stadionu „Pirota“ u Travniku sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Edis Zukić iz Tuzle, pomoćnici su Emir Hasić (Gračanica) i Filip Jarić(Brčko).Četvrti sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja.Delegat utakmice je Mario Ćosić iz Mostara,a posmatrač suđenja Filip Jelavić iz Gabele.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u