KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Beganović - Nema opuštanja, idemo dalje

07.05.2017. - Dobrom igrom i pobjedom protiv vodeće Bosne, igrači Rudara nastavili pobjedonosni proljetni niz i ostali u trci za prvaka

elvedinbegan

U komšijskom derbiju izabranici trenera Elvedina Beganovića potvrdili su odličnu formu , šestom proljetnom pobjedom, koja je svakako najslađa i najdraža. Dominirali su tokom čitave utakmice, hrabrom i taktički zrelom igrom,  koja je  materijalizirana samo jednim pogotkom. Zeleno-crni su imali čak sedam prilika i propustili potpuno deklasirati Visočane, koji nisu uputili ni jedan udarac u okvir Nikoilićevog gola ! Nažalost, napadači su ponovo ispoljili slabu realizaciju, što se ponavlja iz utakmice u utakmicu i predstavlja rak-ranu ovog, ali i prethodnih sastava. Mora se istaći, Bosnu je težeg poraza spasio i izuzetno raspoloženi golman Amir Bekan, koji je bio centralna figura komšijskog derbija. Branio je u velikom stilu, a  njegova fenomenalna odbrana Aničićevog  voleja s pet metara u 72.minuti zaista se rijetko viđa. Rudar je do pobjede došao iz opravdano dosuđenog jedanaesterca i pravda je na kraju zadovoljena.

Zeleno-crni su, nema dvojbe, odigrali najbolju partiju u ovom prvenstvu. Sve linije u timu funkicionirale  su besprijekorno. Odbrana je djelovala sigurno i odgovorno i napadači Bosne nisu imali ozbiljnije prilike. Vezni red je također bio na visini zadatka. Neumorni Benjamin Dizdarić je svojom beskopromisnošću i energijom prekidao sve akcije gostiju, dok je lucidni Belmin Kobilica  majstorskim potezima i proigravanjima pokazao da izrasta u pravog vođu tima.Razigrani su bili i krilni napadači Alidin-Dino Hajdarević  i posebno  Vedin Kulović, koji je bio nerješiva enigma za sporu odbranu Bosne. Bio je inicijator skoro svih stvorenih prilika i zaista je velika šteta što je stativa u 27.minuti zaustavila njegov udarac i onemogućila da svoju vrlo dobru igru kruniše bar jednim pogotkom.

Neopravdano bi bilo ne istaći i zasluge trenera Elvedina Beganovića, koji je taktički nadmudrio iskusnog Ivu Ištuka, koji je igru svog tima bazirao na opstrukciju i čuvanje vlastitog gola. Beganović je pogodio i sa izmjenama jer su u trenucima kad se „lomio“ rezultat značajan doprinos dali „rezervisti“, iskusni Igor Aničić i Muamer Vila.

beganovic-do-struke je

Elvedin Beganović: Igrači i navijači su podjednako zaslužni za našu pobjedu. Vjerujem u svoju ekipu, idemo dalje bez opuštanja. 

Trener Beganović prezadovoljan je odnosom,zalaganjem i prezentacijom svog tima, kao i navijača, koji su tokom svih devedeset minuta zdušno bodrili njegov tim.

-Čestitam i igračima i navijačima jer su podjednako zaslužni za našu pobjedu, koja je čista kao suza. Imali smo mnogo više prilika i zaista bi bila tragedija da nismo pobijedili. Igrali smo odlično, taktički zrelo, svjesno gostima prepustili posjed lopte i brzom tranzicijom preko krilinih napadača dolazili u gol šanse, što nam je i bila opcija jer sam znao da na taj način najlakše možemo demolirati zgusnutu odbranu Bosne. Bez obzira na imperativ pobjede, moji igrači su pokazali da se znaju nositi s pritiskom. Tome je u velikoj mjeri doprinijela i podrška navijača , koji su nas zdušno bodrili tokom cijele utakmice. Ni brojni promašaji nisu pokolebali moje igrače koji su doista dali sve od sebe i na kraju zasluženo trijumfovali. Šteta što ranije nismo postigli koji pogodak jer bi  igrali s manje opterećenja i pružili raskošniju igru, ali pravda je stigla na kraju i cilj je ostvaren. Ostali smo u trci, okrećemo se narednim  teškim mečevima u kojima ćemo  pokušati nastaviti ovu seriju. Konkurencija je zaista jaka, ali mi se ne predajemo. Nema opuštanja , idemo dalje. Vjerujem u svoju ekipu, koja je, bez pretjerivanja, najkvalitetnija i zaista će biti velika šteta ako ne budemo prvaci, kazao je nakon prespavane noći poslije pobjede protiv Bosne, trener Rudara Elvedin Beganović.

Mišljenje trenera Beganovića, dijele mnogi, posebno bolji poznavatelji prvoligaških (ne)prilika, što smo čuli i od uvaženog trenera Veleža Ibre Rahimića, koji nam je prilikom nedavne posjete Kaknju(promocija filma o Mladosti, op.a) rekao da je Rudar najbolji tim koji je gostovao u Mostaru i da je njegova ekipa sretno došla do pobjede(jedini proljetni poraz Rudara,op.a).

M.KOMŠO/KakanjLive

   

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u