KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Bećir Mehanović-Hvala publici na ogromnoj podršci

02.06.2019. - Svojim predanim radom, velikom energijom i temperamentnošću Bećir Mehanović je pridobio povjerenje navijača kakanjskog Rudara koji se iskreno nadaju da će ovaj mladi stručnjak i u narednom periodu ostati na klupi Rudara.

DSC07868

Pobjedom u posljednjem kolu nad gradačačkom Zvijezdom (4:2) kakanjski Rudar je izborio opstanak i dogodine će igrati u prvoligaškom društvu.

Po teškom i dobrom natopljenom terenu igrači Rudara su pokazali kako se istinski treba boriti za klupske boje i za dres Kluba sa stogodišnjom tradicijom. Iako Klub mjesecima, kao riba na suhom diše na škrge, igrači bez primanja, u posljednjem kolu ekipa mladog stručnjaka Bećira Mehanovića je pokazala da zna igrati "lopte". Prava je šteta da je vrijeme "poremetilo" brojne ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, pa na stadionu u Kaknju nije bilo više navijača.

Rudar je u uvodnih 17 minuta golovima kapitena Belmina Kobilice, Fahrudina Kovača i Murisa Filana pokazao da pobjeda neće biti upitna i da tri boda ostaju Pod Vardom. Istina u nastavku meča su viđene brojne prilike, ali i još dodatna tri gola, ali je Rudar na kraju i više nego zasluženo slavio.

Mladi trener Bećir Mehanović je ponajviše zaslužan zašto je Rudar izborio opstanak. Nakon remija protiv Viteza klupu Rudara napustio je Mirnes Buza, a Mehanović nije želio igrače ostaviti na cjedilu. Podigao je poljuljano samopouzdanje igrača i u dva domaća susreta protiv Goražda i Zvijezde ostvario pobjede vrijedne opstanka.

-Nije bilo tako jednostavno raditi i pripremati se za ovu utakmicu. Momci su dali svoj maksimum i ispoštovali sve ono što smo se dogovorili. Bilo je oscilacija u igri, ali je to shvatljivo budući da je veliki ulog bio u pitanju i utakmica se igrala po teškom vremenu. Čestitao bih Zvijezdi na fer i korektnoj igri, ali isto tako bih se zahvalio publici na ogromnoj podršci, rekao je trener Mahanović za naš portal, a potom dodao:

-Što se tiče mog trenerskog posla u prvom timu, mislim da sam završio. Rudar treba provjereno trenersko ime, autoritet koji će voditi ove momke do mnogo ozbiljnijih rezultata.

Ako je suditi po onome što je Rudar postigao u "nehumanim" uslovima sa Mehanovićem, onda je Bećir Mehanović pravo trenersko rješenje na klupi Rudara. Mlad i ambiciozan trener željan dokazivanja koji će cijelo vrijeme uz aut liniju davati upute svojim igračima. Uz sve navedeno Mehanović je "produkt" kakanjske škole fudbala i upoznat je sa stanjem i mogućnostima Rudarevih telntovanih omladinaca.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u