KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Banovićani bolji od OKI Kakanj

18.03.2018. - U desetom kolu OKI Kakanj je ugostio ekipu koja je pretedent za plasman u Premier ligu - IOK Tigar 119 iz Banovića

kakanj_tigar

Sa ovom pobjedom odbojkaši iz Banovića imaju 21 bod i dočekuju drugoplasiranu KSO Zenica koja ima 26 bodova. Eventualnom pobjedom na domaćem terenu približili bi se na dva boda istoimenoj ekipi i bili bi na korak drugom mjestu koje vodi u viši rang.

Prije početka utakmice odana je počast, minutom šutnje, preminulom članu sudijske organizacije Indiru Čosiću.

Odbojkašima OKI Kakanj ostaje žal za propuštenim prvim setom u kojem su imali prednost 20:15,da bi gosti došli do prednosti 23:24,a nakon poravnanja 24:24, Tigrovi iz Banovića bili su koncentraniji i dobili prvi set 24:26.

Kroz drugi set se provlačila gorčina izgubljenog prvog seta u kojem su gosti na prvom tehničkom tajmautu vodili 2:8, i do kraja sačuvali stečenu prednost, i trijumfovali rezultatom 18:25.
Treći set je bio biti ili ne biti za OKI Kakanj. Mirnijom igrom igralo se poen za poen gdje su gosti konstantno vodili. Na tehničkim tajmautima bilo je 6:8 i 15:16 za goste. Nakon mnogobrojnih izjednačenja, kakanjci su poveli 23:22 i do kraja zadržali goste na 22 poene,dobivši treći set rezultatom 25:23.

Četvrti set je rezultatski bio identičan trečem setu.Ovaj put u završnici su se bolje snašli gosti,jer nakon 19:24,kakanjci su uspjeli doći do 22:24,da bi banovićka ekipa trijumfovala 22:25.
Nakon odigranih deset kola OKI Kakanj 92 ima pet pobjeda i pet poraza.

- Znali smo da u ovoj utakmici ne možemo računati na Samira Mehinovića, koji je gripozan i pod temeraturom,a pred sami početak utakmice i drugi tehničar ekipe Abdel Fazlić, je završio u Hitnoj zbog mučnina u stomaku, tako da smo kroz setove tražili najbolja moguća rješenja. Sve to ne umanjuje zasluženu pobjedu gostiju. Čestitam mojim igračima na borbenosti,a sudijskom dvojcu Mujačić i Nuhan na ujednačenom kriteriju i korektnom suđenju, rekao je trener Zekić, poslije odigrane utakmice.

OKI KAKANJ 92: Haračić Jasmin, Trako Mukades, Plasto Nermin, Zečević Emir,Imamović Ševko, Dautbašić Hariz, Kovač Mirnes, Veispahić Harun, Mašić Almin, Brkić Malik, Beganović Elvedin. Trener Hajrudin Zekić.

IOK Tigar 119 Banovići: Šarić Asmir,Beširović Nuraga,Imammović Munever,Huskić Saudin,Kadrić Redžo,Imamović Samir,Šarić Aldin. Trener Imamović Samir.

Sudijski dvojac: Rijad Mujačić (Hadžići), Šefka Nuhan (Maglaj).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u