KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Bajro Spahić i Almin Zukić novi igrači Rudara

22.01.2017. - Nakon godinu i pol provedenih u drugoligašu Ilijašu i sarajevskom prvoligašu Bosni Sema, Bajro Spahic ponovo se vratio u Rudar u kojem ce završiti svoju bogatu karijeru. Novi član Rudara postao je još jedan Ilijašanin.Riječ je o Alminu Zukiću, bivšem junioru Sarajeva, koji je baš kao i Bajro Spahić jednu sezonu igrao u Ilijašu i zadnjih pola godine branio boje Bosne Sema

bajro_spahicBajro Spahić, neočekivani povratak u Rudar

Iza nogometaša Rudara je pet radnih dana u kojima su naizmjenicno u dvorani i livadama na Plandištu odradili osam treninga. Trener Elvedin Beganović i njegovi asistenti Mirnes Buza i Ismar Pojskić na raspolaganju imaju tridesetak igraca, medu kojima su i dva nova clana.Riječ je o povratniku Bajri Spahicu, koji se nakon jednoipogodišnjeg igranja u Ilijašu i Bosni Sema odlucio vratiti u redove „Zeleno-crnih“ u kojima je proveo cetiri godine i ostavio dubok trag.

-Dobio sam poziv od gospodina Begovca i bez dvoumljenja sam pristao ponovo doci u Rudar, u kojem sam proveo najveći dio svoje karijere. Uz još dva kvalitetna pojacanja,mislim da možemo u nastavku prvenstva igrati zapaženu ulogu i biti u krugu kandidata za prvaka, istakao je Bajro Spahić, od kojeg se ocekuje da poveca efikasnost navalnog reda.

Drugi novi igrač je mladi Almin Zukić (22.1.1995. Ilijaš) koji također stiže iz Bosne Seme. Almin Zukić je sin bivšeg štopera Rudara Muhidina Zukića, koji je Zeleno-crni dres nosio u periodu od 1990. do 1998. godine, kada je prešao u FK Sarajevo u kojem je igrao do 2008.godine i zabilježio 395 nastupa. Almin Zukić je prošao kompletnu omladinsku školu Sarajeva i nakon isteka juniorskog staža prvu godinu igrao je u drugoligašu iz rodnog Ilijaša, a posljednju sezonu u redovima novog sarajevskog prvoligaša Bosne Sema, u kojoj je jesanas odigrao 11 prvenstvenih i dvije Kup utakmice. Igra na poziciji štopera i podsjeća na oca Muhidina, jer ga krasi bespoštedna borbenost, agresivnost i duel igra.

almin_zukicAlmin Zukić, očevim stopama

Trener Beganović smatra da ce iskustvo i realizatorske osobine Bajre Spahića doprinijeti vecoj efikasnosti, a dosta ocekuje i od mladog Zukića koji je napredovao i mogao bi igrati zapaženu ulogu, pogotovo što je igrac zašticenog godišta (ispod 21.godine, op.a), u cemu je Rudar jesenas bio u deficitarnoj situaciji.

Pripremama Rudara se prikljucio i bivši igrać bihaćkog Jedinstva Benjamin Dizdaric, koji je posljednju sezonu nastupao u jednom od islandskih drugoligaša. O njegovom statusu, kao i cetvorice dosadašnjih prvotimaca kojima su istekli šestomjesecni ugovori (Anicic, Kazazic, Hinovic i Hajdarevic), te Deliću, koji je izrazio želju da napusti Rudar, konacnu odluku donijet će Uprava kluba, bolje reci generalni sponzor Edin Begovac, koji vodi pregovore i zajedno sa Beganovićem i Buzom rješava kadrovsku križaljku.

Jedno je sigurno, Rudar će na proljeće igrati u promijenjenom sasatvu jer struka i vodstvo kluba nisu zadovoljni jesenjim ucinkom i remont ekipe je neophodan ukoliko se želi ukljuciti u borbu za vrh tabele.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u