KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Bajramskim poklonom obradovani dijalizni bolesnici

13.09.2016. - Povodom kurban-bajrama direktor Doma zdravlja Mirsad dr. Tursum uručio bajramluke dijaliznim bolesnicima

tursumbajram

Povodom Kurban-bajrama direktor JU Dom zdravlja Kakanj, Mirsad dr. Tursum uručio je skromne poklone, odnosno bajramluke, pacijentima koji se dijaliziraju u Hemodijaliznom centru u Kaknju.

Mada je drugi dan Kurban Bajrama, kojeg mnogi koriste kao neradni dan, neplaćeno odsustvo ili godišnji odmor, danas je u kakanjskom Domu zdravlja bilo radno. Pacijenti ne mogu čekati, a posebno pacijenti koji dolaze na hemodijalizu u Centar koji sa radom počeo u martu ove godine.

Direktor Doma zdravlja Mirsad dr. Tursum, ovaj bajramski dan iskoristio je da se sretne sa hemodijaliznim pacijentima, iskazujući pažnju i poštovanje prema ljudima kojima je ovaj Centar postao mjesto zadovoljstva i sreće. Iskreno je svim bubrežnim bolesnicima poželio da još mnogo bajrama dočekaju okruženi ljudima koji im poklanjaju potrebnu brigu i pažnju.

Hemodijalzni centar u kakanjskom Domu zdravlja radi od 25. marta ove godine i predstavlja jedan od niza projekata koji je realiziran u posljednjih par godina, počevči od otvaranja ambalanti porodične medicine, funkcionalnih rekonstrukcija unutar i izvan zgrade Doma zdravlja, nabavke korisne i nedostajuće opreme...

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u