KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

Bajramski koncert Divanhane

09.06.2017. - Divanhana u Kaknju, 26.juni 2017.godine, 20:00 sati: Počela prodaja ulaznica

divanhanatekst

U ponedjeljak 26.juna 2017. godine, u velikoj sali Doma kulture Kakanj, sa početkom u 20:00 sati, bit će upriličen koncert popularne sarajevske grupe „Divanhana”. Na drugi dan Ramazanskog bajrama mnogobrojni ljubitelji sevdalinke će imati priliku uživati uz ovu nadaleko popularnu grupu koja izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima.

Organizator koncerta je Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj koju je osnovala i čiji rad finansira Općina Kakanj.

Ulaznice za koncert će biti u prodaji od petka 9.6.2017. godine, a iste će se moći kupiti kod osoblja u ljetnoj bašti Caffe bara Europa (foaje Doma kulture) u vremenskom periodu od 7:00 do 22:00 sata. Cijena ulaznice u predprodaji iznosi 10 KM, a cijena ulaznice na dan koncerta će iznositi 12 KM. Obezbijedite svoju ulaznicu na vrijeme obzirom da je broj ulaznica ograničen.
Namjera benda “Divanhana” je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Među novim pjesmama koje su snimili svakako veliki uspjeh među publikom ostvaruju singlovi “Crven fesić” i “Ko se ono brijegom šeće” i “Emina”, a bend učestvuje na festivalima u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Već početkom 2013. godine kreću na veliku evropsku turneju bilježeći izuzetno uspješne koncerte u Švedskoj, Njemačkoj, Češkoj i Turskoj.

Članovi: Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u