KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Bajramska čestitka Reisu-l-uleme

20.08.2018. - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je Bajramsku čestitku vjernicima povodom Kurbana-bajrama 1439. h.g.

reislavazaović

U bajramskoj čestitci reisu-l-uleme Kavazovića između ostaloga se kaže: „Treba nam nova nada i vjera da je moguće bratstvo svih ljudi. Tu snagu nama muslimanima svake godine ponovo ulijeva hadž. Mi znamo da uspjeha nema bez žrtve. Ibrahim, a.s. nas je naučio da su iskrena vjera i spremnost na žrtvu ključ svakog uspjeha. Ne dozvolimo da nas Zlo uplaši. Pogotovo ne dozvolimo da nas mnoštvo onih koji srljaju krivim putem zavede. Budimo uz Istinu kao što je bio i Božiji prijatelj Ibrahim, a.s. Bdijmo nad našom djecom i našom porodicom. Izdvojimo vrijeme za njih. Pokažimo im koliko nam znače.Živimo našu vjeru za dobro svih ljudi. Podijelite radost Bajrama sa svojom rodbinom, komšijama i prijateljima.Neka nam Kurban bajram vrati vjeru i nadu u bolje sutra; neka među nama vlada sloga; neka nam zajedništvo u vjeri i ljubavi povrati samopouzdanje i neka u milosti Božijoj nađemo utočište od slabosti naših.

Reisu-l-ulema Kavazović, posebno čestita Bajram prognanima, bolesnima i nemoćnima: “Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini želim blagoslovljene bajramske praznike. Posebno želim Bajram čestitati prognanim, bolesnim i nemoćnim sa dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći! Sa posebnom radošću Bajram čestitam našoj braći u Hrvatskoj, Sloveniji, Sandžaku, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima i muslimankama u svijetu sa riječima - Bajram šerif mubarek olsun!

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u