KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Arežina i Fanimo pojačali Mladost

15.01.2019. - U nastavak sezone dobojska Mladost će ući mnogo jača u odnosu na jesenji dio sezone. Nakon brojnih odlazaka, Uprava Mladosti je napravila odličan potez. Angažovala je nekadašnjeg igrača engleskog West Hama, Matthiasa Fanima i u svoje redove vratila lucidnog veznjaka Filipa Arežinu.

Filip Arezina

Filip Arežina je prošlog ljeta otišao u sarajevski Željezničar u kojem se nije puno naigrao jer je nastupio samo u šest mečeva Premijer lige BiH za sarajevske Plave i postigao jedan gol. Raskid saradnje sa timom sa Grbavice bio je logičan potez za ovog veznjaka koji se odlučio vratiti u Mladost sa kojom ima važeći ugovor.

-Vratio sam se u Mladost. Fokusiran sam trenutno samo na fudbal i na pripreme sa ekipom Mladosti. Želim da ostanemo u vrhu tabele i ako se ukaže prilika borimo za Evropu. U Doboju sve ljude odlično poznajem i sa svima sam u korektnim odnosima tako da mislim da nema razloga da ne budem ponovo sjajno dočekan u ovom klubu, rekao je Filip Arežina za naš portal.

Podsjećamo Arežina je imao sjajnu prošlu sezonu u crvenom dresu. U 26 nastupa je postigao pet golova i upisao devet asistencija.

Vijest koja se prija dva-tri dana pojavila na brojim bh portalima dobila je i svoju zvaničnu potvrdu. Bivši igrač West Hama, Matthias Fanimo potpisao je ugovor sa dobojskom Mladosti i pridružio se ekipi koju vodi Adnan Zildžović.

Dvadesetčetverogodišnji veznjak je ponikao u engelskom West Hamu, a potom je igrao za Tranmere, Bishop's, Eastleigh i Margete odakle u januaru 2018. godine prelazi u slovensku Dravu Ptuj u kojoj je u 30 nastupa postigao 19 golova. Ovog igrača krasi brzina i sjajan dribling, a podjednako dobro igra na obje strane terena i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za ekipu Mladosti.

I dok su Arežina i Fanimo pojačali Mladost, iz kluba je danas otišao Maharafa Tandina i to na posudbu u makedonski Shkupi. Očigledno je kako lista odlazaka i dolazaka još uvijek nije zaključeno u šestoplasiranoj ekipi bosanskohercegovačke Premijer lige. Jedno je jasno, Mladost će u nastavku sezone biti mnogo jača nego je to slučaj bio u jesenjem dijelu sezone.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u