KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Arabi organizator drugog omladinskog odbojkaškog kupa

08.05.2018. - U organizaciji odbojkaškog kluba ''Arabi'' iz Kaknja u subotu 12. maja 2018. godine u kakanjskoj sportskoj dvorani će biti održan drugi po redu omladinski kup ''Odbojkaške nade 2018''.

OK Arabi

Učešće na turniru su pored domaće ekipe Arabi potvrdile i ekipe Jahorina (Pale), Ort (Sarajevo) i Victory (N.Travnik). Turnir će biti otvoren u 11 sati prvom polufinalnom utakmicom između OK ''Arabi'' i OK ''Victory'' (N.Travnik), dok je drugi polufinalni meč na programu u 12:30 sati. Potom će uslijediti utakmica za treće mjesto u 14 sati, dok je finalni susret predviđen u 15:30 sati.

Na kraju turnira predviđene su diplome za najbolje takmičarke, dok će osvajač turnira dobiti i pehar.

-Ovo je idealna prilika da iskoristimo prvenstvenu pauzu i popunimo prazninu koja je nastala nakon završetka sezone. Ovo je tek prvi od mnogih turnira koje ćemo igrati ove sezone. Turnir je posebno interesantan jer među ovim djevojkama ima mnogo potencijalnih kandidatkinja za mlađe reprezentativne selekcije, rekao je trener odbojkaškog kluba Arabi, Nermin Begić.

Iza odbojkaškog kluba Arabi je još jedna jako uspješna sezona budući da su sezonu u pionirskoj konkurenciji okončali na trećoj, a u kadetskoj konkurenciji na drugoj poziciji.

Sponzori ovogodišnjeg omladinskog kupa ''Odbojkaške nade'' su Općina Kakanj i BH Telecom.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u