KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Aplauzi na prozivci Rudara

21.06.2017. - Pored dvadesettrojice igrača, šefa Stručnog štaba i njegovih saradnika, te članova Upravnog odbora Emira Zaimovića, Nermina Mandre, Kasima Alajbegovića, Igora Andrijevića, Ise Zaimovića, Mirze Fazlića, Mirnesa Bajtarevića i Edina Begovca, prozivci i prvom treningu prisustvovalo i pedesetak navijača, koji su aplauzima uveličali atmosferu i upotpunili sjajno ozračje na startu priprema

Ne pamtimo kada je početak priprema Rudara obilježen na ovakav način i u tako pozitivnoj atmosferi, kojoj su poseban pečat dali navijači, koji su upotpunili inače sjajno ozračje i učinili prvi korak u boljoj organizaciji i većoj podršci, što je svakako znak da je novi koncept kluba prihvaćen i od njegovih najvjernijih i najodanijih simpatizera.

Da osnovni cilj razvoja kluba na dugoročnoj osnovi uz maksimalno afirmiranje mladog igračkog kadra iz vlastitih redova nije samo deklarativan, pokazalo je i prisustvo čak osamnaest igrača koji su ponikli u ovom klubu, među kojima su i trojica povratnika: Omer Musić iz Mladosti (DK), Belmin Čehajić iz visočke Bosne i Vahidin Čaluk iz Bosna Seme, te petorica najperspektivnijih juniora Adin Skopljaković, Damir Crnović, Malik Gačić, Mukades Husagić i Samir Sarač, kao i dvojica kadeta Sead Subašić i Dženan Smaka.

Interesantno je istaći da je ovo prva prozivka u posljednjih desetak godina na kojoj se izuzev trojice povratnika Musića, Čehajića i Čaluka, nije pojavilo neko novo ime !

Igračima su se obratili šef Stručnog štaba Elvedin Beganović, predsjednik Upravnog odbora Emir Zaimović, generalni sponzor Edin Begovac i predsjednik Skupštine Nermin Mandra, poslije čijeg nadahnutog izlaganja su navijači, ali i igrači, frenetičnim aplauzom izrazili svoje zadovoljstvo jer su oduševljeni njegovim idejama i vizijom, prije svega, zbog davanja prioriteta na infrastrukturu i konceptu projekta „Domaći, podmlađeni i bolji Rudar“.

Edin Begovac, koji ostaje generalni sponzor kluba, obećao je da će još više pažnje posvetiti Rudaru, pružiti i moralnu i materijalnu podršku.

-Bazirali smo se na domaći kadar, uspjeli smo vratiti trojicu mladih, ali već afirmisanih igrača, očekujemo i dolazak braće Mirze i Fahrudin Kovača, kao i golmana Ivana Tirića, te  ćemo produžiti ugovore sa Hajdarovićem i Dizdarićem, koji bi uz naše mlade igrače predstavljali jedan homogen i potentan tim koji će igrama i rezultatima vratiti publiku, što nam je osnovni cilj. Ne želimo obećavati Premijer ligu, nećemo stvarati pritisak na igrače, ali ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu i sigurno igrati značajnu ulogu u nikad jačoj konkurenciji Prve lige, istakao je Edin Begovac.

Elvedin Beganović, koji je dobio povjerenje vodstva kluba da i naredne sezone predvodi Zeleno-crne, prijatno je iznenađen odzivom velikog broja članova Uprave i navijača, što je rijetkost kada su u pitanju i daleko poznatiji klubovi.

-Dolazak čak osam članova Uprave i ovolikog broja navijača, nas obavezuje da to opravdamo igrama i rezultatima. Želja mi je da igramo kvalitetno, da na svakoj utakmici svi damo maksimum i zadovoljimo publiku jer fudbal se i igra zbog publike. Raduje me što imamo ovako mlad potencijal i ja vjerujem da će bar dva-tri mlada igrača izbiti u prvi plan, jer će imati priliku i na njima je da se pokažu. Postojeći kadar, uz dolazak kvalitetnog golmana daje garancije da možemo imati dobar tim, sa 70% domaćih igrača, što je i opredjeljenje vodstva kluba, koje podržavam, kaže trener Beganović.

Uz Beganovića i njegove dosadašnje saradnike Mirnesa Buzu i Ismara Pojskića, u Stručni štab angažiran je i kondicioni trener.

Do nedjelje će igrači imati samo jedan trening dnevno, zatim dva dana odmora, a iza Bajrama će raditi dva puta dnevno, s tim što će jednu sedmicu preseliti na Ponijere, gdje će isključivo raditi na stjecanju fizičke spremnosti.

Potvrđeno je i učešće na tradicionalnom memorijalnom turniru „Galib Mujičić“ u Vitezu, koji se igra 15. i 16.jula, a kao pobjednici prošlogodišnjih turnira u Župči i Fojnici, Zeleno-crni imaju obavezu učestvovati i na ova dva turnira.

M.KOMŠO/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u