KakanjLive | Nedjelja, 28.11.2021. godine

Antifašisti kod Načelnika

08.04.2019. - Obilježavanje 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja: Upriličen svečani prijem za predstavnike Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. godina općine Kakanj

sljivoizuli
Ponedjeljak, 8. april 2019. godine: U okviru obilježavanja 8. aprila – Dana oslobođenja Kaknja, načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo danas je u svom uredu upriličio prijem za predstavnike Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. godina općine Kakanj.

Svojim gostima načelnik je čestitao Dan oslobođenja Kaknja, a tokom prijema se razgovaralo o potrebi i značaju njegovanja i jačanja antifašizma koji je čuvar najvećih humanih i civilizacijskih vrijednosti.

prijemborci

“Priča o antifašizmu mora polaziti od porodice i škole jer će budućnost našeg bosanskohercegovačkog društva biti svijetla samo ako djecu i mlađe naraštaje naučimo da uvijek i u svakoj prilici budu antifašisti, rodoljubi, slobodoljubivi i uzorni građani, vrijedni radnici i dobri ljudi koji njeguju prijateljstvo, zajedništvo, solidarnost, osjećajnost, ljubav i mir”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u