KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Ansambl Anantango u maloj Sali Doma kulture

13.02.2019. - Harmonikaški ansambl “Anantango” iz Zenice kojeg čine vrhunski muzičari i profesori muzičkih škola iz Zenice nastupa u maloj sali JU KSC Kakanj večeras 13. februara, sa početkom u 19:00 sati. Ulaz je slobodan

ananntekst
U harmonikaškom ansamblu “Anantango” svira devet izvrsnih muzičara, profesora u muzičkim školama iz Zenice i njihovih učenika koji su svaki pojedinačno pravi virtuozi na svojim instrumentima, kaže se u najavi ovog koncerta JU KSC Kakanj.

Muzičari, slobodno možemo reći i harmonikaši sa prefinjenim muzičkim repertoarom, ustvari svojim djelovanjem nešto duže od dvije godine vraćaju harmonici mjesto koje joj i pripada u muzičkom svijetu i ne samo na našim prostorima.

Sviraju u različitom ambijentu, od velikih do malih scena, a nastupali su u Zagrebu, Dubrovniku, Mostaru, Zenici, Pragu... Kakanjskoj publici su se predstavili u decembru prošle godine na Akademiji povodom Dana rudara. Veoma širok repertoar, od klasika muzičke umjetnosti do klasika sevdaha, garantira da će večerašnji nastup u Maloj Sali Doma kulture zadavoiljiti sve one koji se odluče doći na ovaj koncert. Ulaz je besplatan.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u