KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Anida Alajbegović druga na Trofeju Novog Sada

26.03.2019. - Takmičarke KRG "Pirueta" Kakanj su uzele učešće Trofoju Novog Sada u ritmičkoj gimnastici. Anida Alajbegović je osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju i iza sebe ostavila takmičarku iz Srbije, Grčke, Rusije i Tunisa

piruetanovisad
Ovog vikenda Novi Sad je bio domaćin ritmičkim gimnastičarkama iz 20 zemalja Evrope i svijeta. Osmi međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Trofej Novog Sada 2019” održan je 23. i 24. marta u velikoj sali Spensa.

Ovo takmičenje je već godinama po broju prijavljenih učesnika najveće u ovom djelu Evrope. Ove godine Novi Sad je ugostio oko hiljadu učesnika turnira preko 500 gimnastičarki, od čega više od 400 u individualnom programu, 30 sportskih sudija, brojne trenere, šefove delegacija i druge goste.

Organizator ovog događaja je bio Klub ritmičke gimnastike “Ritmika” iz Novog Sada. Iz organizacionog odbora ističu da su izuzetno ponosni što su ove godine ugostili rekordan broj učesnika iz 54 kluba iz Rusije, Belorusije, Kine, Tunisa, Rumunije, Izraela, Italije, Ukrajine, Švajcarske, Grčke, Turske, Moldavije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Turnir je i ove godine kao manifestacija od značaja za grad podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.
Apsolutna pobjednica turnira osvaja Trofej Novog Sada. Prošle godine pobjedila je gimnastičarka iz Italije Camilla Centofanti, a ove godine ta čast je pripala Martini Brambilla, također iz italije.

Takmičarke KRG "Pirueta" Kakanj su uzele učešće ove godine u “B” i “B-light” programu. Bilo je ovo divno i uzbudljivo takmičenje i iskustvo za sve naše gimnastičarke maksimalno ispunjeno sportskim duhom.

anidaalajbegovicAnida Alajbegović je osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju i iza sebe ostavila takmičarku iz Srbije, Grčke, Rusije i Tunisa. Ajša Mušanović se plasirala na peto mjesto.

“Ponosni smo na sve rezultate iza kojih stoji puno truda i rada. Posebno nam je drago što je jedna srebrna medalja iz Novog Sada došla u Bosnu i Hercegovinu sa našim timom.
Zahvaljujemo se na velikom gostoprimstvu Novosađanima i nadamo se ponovnom viđenju.”- rekla je trenerica Amina Hadžimehanović

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u