KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Anes Hrustanović pozvan u U15 reprezentaciju BiH

10.09.2017. - Među dvadeset kandidata za dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore, selektor „U-15“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Zoran Erbez uvrstio je i veznog igrača Mladosti (DK) Anesa Hrustanovića, koji je nogometnu abecedu počeo učiti i školi Fudbalskog kluba Rudar

aneshrustukampuAnes Hrustanović pozvan u U-15 reprezentaciju BiH

Nakon što je tadašnji pionir Rudara Safet Čago, odnedavno član Čelika, 4.juna 2017.godine u Zagrebu protiv odgovarajuće selekcije SAD-a debitirao u pionirskoj reprezentaciji BiH, među reprezentativcima „U-15“ selekcije našlo se ime još jednog 15-godišnjeg Kakanjca. Naime, među dvadeset kandidata za predstojeće dvije utakmice (12. i 14.septembra,op.a) u Podgorici sa odgovarajućom selekcijom Crne Gore, selektor Zoran Erbez uvrstiuo je talentiranog Anesa Hrustanovića, koji je baš kao i Safet Čago produkt Rudareve škole.

aneshrustanovicpocetakAnes Hrustanović prve nogometne korake naučio je u Školi Rudara kao sedmogodišnjak kod trenera Kemala Šabića.

Već tad je pokazao svoj u nadarenost za nogomet, koju je potvrdio nastupima u predpionirskoj i pionirskoj selekciji Rudara, koje su vodili bivši igrači Bećir Mehanović, Amel Kozlo i Ramiz Husić.Njegove sjajne igre nisu ostale nezapažene od strane struke Mladosti u čije redove je prešao prije 1,5 godinu i pod vodstvom dvojice Almira;Hasanovića i Jašarspahića-Pajde, svojim izvanrednim nastupima u pionirskoj ekipi skrenuo pažnju selektora pionirske reprezentacije ZDK-a Amira Japaura , odnosno Zorana Erbeza , koji su u ovom novom kakanjskom nogometnom biseru prepoznali nadu bh nogometa.

anesprotivrudara

-Anes Hrustanović ima sve predispozicije da se razvije u sjajnog nogometaša. Dribling, pregled, pas –igra,ideja, udarac i što je najvažnije – osjećaj za gol. On je igrač koji ima lucidnost, kod njega je impozantno što u većini situacija nađe najbolje rješenje, što je vrlina vrhunskih igrača. On je, nema dvojbe, igrač za velike domete. E, sad hoćeli uspjeti i ostvariti karijeru u skladu sa svojim potencijalomsve je na njemu, ali i struci Mladosti, mišljenje je Amira Japaura, selektora pionirske reprezentacije NS ZDK-a i jednog od saradnika Zorana Erbeza u selekciji „U-15“ Bosne i Hercegovine.

Od ove sezone Anes Hrustanović nastupa za kadete Mladosti koji se takmiče u Omladinskoj Premijer ligi i jedan je od glavnih aduta trenera Elvira Kozice.

Poziv u pionirsku selekciju BiH je uistinu veliko priznanje za ovog izuzetno talentiranog igrača, kao i trenere u Omladinskom pogonu Rudara i Mladosti , od kojih je, kako kaže, dosta naučio.
-Imao sam sreću i čast da me treniraju bivši istaknuti igrači Rudara i sada Mladosti koji su mi, svaki na svoj način, pomogli da napredujem i stignem do reprezentativnog dresa. Ovaj poziv mi doista mnogo znači jer velika je čast nastupiti u državnom dresu, što je san svakog mladog igrača. Neću biti neskroman ako kažem da mi je velika želja da uspijem u nogometu i jednog dana zaigram u velikom klubu, a pogotovo da nastavim nastupati u reprezentativnim selekcijama , kazao je ovaj simpatični plavokosi dječak, popularni Anči, koji je može služiti za primjer ostalim mladim sportašima.


Anes Hrustanović rođen je 13.marta 2002.godine. Učenik je prvog razreda Srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ u Kaknju. Potiče iz poznate sportske porodice Hrustanović, čiji je najstariji brat dugogodišnji prvotimac Rudara,a srednji od trojice braće Hrustanovića, Amer, još kao junior često je dobivao povjerenje tadašnjeg prvog trenera Slaviše Božičića. Na kraju posljednje sezone juniorskog staža, proglašen je za najboljeg igrača Omladinske lige Federacije BiH, ali je, nažalost, zbog ozljede križnih ligamenata koljena prestao sa aktivnim igranjem. Ne sumnjamo da će najmlađi Anes imati najuspješniju karijeru jer ima sve predispozicije da postane vrhunski igrač.

Mato KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u