KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Anes Hrustanović ponovo u dresu sa državnim grbom

27.06.2018. - U albanskom gradu Lushnja kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Albaniju rezultatom 1:0 golom Samira Mujkanovića, a Kakanjac, Anes Hrustanović upisao je svoj deveti nastup za državni tim.

Anes Hrustanovic

Šesnaestogodišnjem fudbaleru Mladosti iz Doboja je ovo bio deveti nastup za reprezentaiju Bosne i Hercegovine, a svoj deseti, jubilarni nastup mladi Hrustanović bi trebao upisati za dva dana kada će izabranici Sakiba Malkočevića odigrati i drugi prijateljski susret sa Albancima.

-Svako okupljanje predstavlja novi izazov i novu priliku za dokazivanje. Nema ljepšeg osjećaja nego nositi dres sa državnim grbom. To je zaista poseban osjećaj. Nastojim da budem što bolji na svakom novom okupljanju i da opravdam očekivanja trenera, rekao je mladi fudbaler Mladosti u izjavi za naš portal, a potom se osvrnuo na predstojeću sezonu sa ekipom Mladosti:

-Očekujemo ponovo jako dobru sezonu. Imamo kvalitetu da budem u gornjem domu bh fudbala. Najbitnije je da dobro otvorimo sezonu, a onda je sve moguće.

Šesnaestogodišnji fudbaler Mladosti je upisao i dva nastupa za seniorku ekipu Mladosti u prošloj sezoni, a od prvog dana priprema za novu sezonu, 11. juna 2018. godine trenira ponovo sa prvim timom.

Kadetski reprezentativci BiH su se 23. juna okupili u Trening centru nogometnog saveza BiH u Zenici, a selektor Sakib Malkočević je za dvomeč sa Albanijom okupio 20 igrača.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u