KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Analiza grupne faze Lige Mjesnih zajednica

20.04.2017. - Nakon odigranih ukupno 57 utakmica na najmasovnijem takmičenju pod nazivom LIga mjesnih zajednica “Kakanj 2017” donosimo analizu grupne faze takmičenja

ligamzpresjek

U dosadašnjim odigranim utakmicama postignuto je ukupno 152 pogodka. Najbolji strijelci nakon odigrane grupne faze su: Ermin Gluhić – Starposle sa 5 postignutih pogodaka, Adnan Karzić – Zagrađe sa 4 postignuta pogodka.

Najefikasnija ekipa je MZ Zagrađe sa 12 postignutih pogodaka i samo jednim primljenim iz četiri odigrane utakmice, dok najneefikasnija je ekipa MZ Veliki Trnovci – 0 pogodaka iz tri odigrane utakmice.

Najviše golova je postiguto u okviru grupe H (ukupno 30 pogodaka iz deset odigranih utakmica), a najmanje u okviru grupe B (ukupno 13 pogodaka iz šest odigranih utakmica).

Ekipa sa najmanjim brojem učinjenih prekrašaja prema broju odigranih utakmica je ekipa MZ Veliki Trnovci (7 prekršaja iz tri odigrane utakmice) a najviše ekipa MZ Modrinje (25 prekršaja iz četiri odigrane utakmice)

Grupa sa najviše učinjenih prekršaja je grupa D (ukupno 107 u deset odigranih utakmica), a najmanje u grupi G (ukupno 37 iz pet odigranih utakmica). Ukupno su dosuđena 6 crvenih kartona, od čega 4 direktna i 2 druga žuta.

Plasman u sljedeću fazu su izborile ekipe: MZ Zagrađe i MZ KakanjPlandište (grupa A), MZ Termoelektrana i MZ Bjelavići (grupa B), MZ Doboj i MZ Bijele Vode (grupa C), MZ Krševac i MZ Modrinje (grupa D), MZ Povezice i MZ Čatići (grupa E), MZ Kraljeva Sutjeska i MZ Podgora (grupa F), MZ Brnjic i MZ Kakanj I (grupa G) i MZ Bukovlje i MZ Starposle (grupa H).

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u