KakanjLive | Četvrtak, 13.08.2020. godine

Amna Delibašić i Emina Bajtarević na regionalnom takmičenju u poduzetništvu

14.04.2016. - Na reginonalnom takmičenju Zapadnog Balkana Bosnu i Hercegovinu će predstavljati četiri tima

bc_tak_3

Bajtarević Emina, učenica trećeg razreda gimnazije "Muhsin Rizvić" i Delibašić Amna, učenica trećeg razreda STŠ "Kemal Kapetanović", su se plasirale na regionalno takmičenje Zapadnog Balkana, gdje će četiri pobjednička tima predstavljati BiH u Zagrebu od 17. do 19. aprila/travnja 2016. god.

bc_tak_1

Četvrto državno takmičenje bosanskohercegovačkih srednjoškolaca u poduzetništvu (Munja Business Challenge) održano je 12. i 13. aprila u Sarajevu (Networks Centar). Na takmičenju je učestvovalo 76 učenika srednjih škola iz 20 gradova širom BiH.

Mješoviti timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavaju rješenje zadanog poslovnog problema, svoj biznis proizvod ili uslugu i prezentuju ga pred stručnim žirijem i ostalim učesnicima.

bc_tak_2

Kroz Business Challenge mladi razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju vlastito samopouzdanje, sve to što je sutra od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada.

Državno takmičenje bilo je veliko i divno iskustvo i nadam se da ćemo državu BiH predstaviti što bolje u Zagrebu, izjavila je za KakanjLive Emina Bajtarević.

Kakanj live

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u