KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Amir Bekan prvo pojačanje Rudara

21.06.2018. - Dosadašnji golman visočke Bosne potpisao jednogodišnji ugovor i naredne sezone komandovaće Rudarevom odabranom

bekanpotpis

Rukovodstvo Rudara počelo je slagati igračku križaljku za narednu sezonu u kojoj ima znatno veće ambicije. Kako bi nova sezona bila uspješnija od minule, koju su okončali na skromnom sedmom mjestu, Uprava kluba na čelu sa glavnim sponzorom Edinom Begovcem, već danima vodi pregovore s potencijalnim pojačanjima.

Prvi pik bio je golman visočke Bosne Amir Bekan, s kojim je postignut dogovor i ovaj iskusni vratar će u novoj sezoni komandovati odabranom Zeleno-crnih umjesto Aleksandra Jovanovića kojem je istekao šestomjesečni ugovor.

Ovo je ustvari povratak Bekana u Rudar, čije je boje branio u sezoni 2014/2015.godine.

-Prije svega želio bih se zahvaliti gospodinu Edinu Begovcu s kojim sam brzo pronašao zajednički jezik i prihvatio ponudu.Na meni je da opravdan povjerenje trenera Hodžića, koji je insistirao na mom dolasku. Rudar ima solidnu ekipu iz prošle sezone i uz pojačanja koja se najavljuju, vjerujem da je pred nama jedna uspješna sezona, rekao je nakon potpisa jednogodišnjeg
Ugovora novi golman Rudara Amir Bekan.

bekanurudaru

Dolaskom Bekana posebno je zadovoljan trener Fadil Hodžić koji ima veliko povjerenje u ovog iskusnog golmana.

- Bekan je provjeren golman,bez dvojbe jedan od najboljih u našoj ligi i ja vjerujem da će ispuniti naša očekivanja.Njegovim dolaskom riješili smo najvažniju poziciju u timu i ako nam se vrate još neki bivši igrači,koji su ranije s velikim uspjehom branili boje Rudara, sigurno ćemo biti znatno jači i igrati značajniju ulogu u novom prvenstvu, istakao je trener Fadil Hodžić, koji vjeruje da će glavni sponzor Edin Begovac i sportski direktor Mirnes Buza uspješno okončati pregovore s potencijalnim pojačanjima i da će Zeleno-crni već na prozivci 1.jula imati kompletan igrački kadar za novu sezonu.

M.Komšo/Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u