KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Amelov plasman u finale bio bi veliki uspjeh

11.08.2016. - Na Olimpijadi su najbolji takmičari na svijetu koji imaju vremena od 1:43:00 do 1:44:00.Svi mogu u finale

Amel_Tuka_-800m_montecarlo
Gianni Ghidini, trener našeg najboljeg atletičara Amela Tuke, u razgovoru za Facebook stranicu Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH) govorio je o šansama našeg atletičara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Kaže da je konkurencija veoma jaka i da bi plasman u finale bio veliki uspjeh

Amel će u kvalifikacionoj utrci na 800 metara nastupiti u petak. Konkurenciju Tuki pravit će mnogo dobrih takmičara, a u najuži krug spadaju aktuelni olimpijski i svjetski šampion Kenijac David Rudisha, zatim Poljaci Adam Kszcot i Marcin Lewandowski i Nijel Amos iz Bocvane. Tu su, među ostalim, i Ferguson Cheruiyot Rotich iz Kenije te Pierre-Ambroise Bosse iz Francuske. Stoga, Ghidini smatra da bi i plasman u finale bio veliki uspjeh.

- Da bi ušao u finale bit će teško, jer ulazi samo najboljih osam. To su najbolji takmičari na svijetu koji imaju vremena od 1:43:00 do 1:44:00. Svi oni mogu do finala, a među njima je i Amel. Velika je stvar i ulazak u finale zato što postoje tri polufinalne utrke gdje po dvije najbolje osobe ulaze u finale plus dva trkača sa najboljim vremenom. Amel se dobro pripremio i mislim da može proći. Ali, ovo su Olimpijske igre i svi su se maksimalno pripremili, poručuje Gianni Ghidini trener Amela Tuke te dodaje:

- Bitno je imati energiju i motivaciju za nastavak borbe te pripremiti pravu taktiku kojom se može nadjačati protivnik.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u