KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Amel Tuka večeras pred domaćom publikom

01.06.2016. - Amel Tuka u ponedjeljak navečer iz SAD je stigao u BiH. Nakon drugog ovosezonskog nastupa u Dijamantskoj ligi, u kojem je osvojio 6. mjesto, osvajača bronzane medalje u trci na 800 metara na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Pekingu, očekuje nastup pred domaćom publikom

ameltuka_zenica

- Moram biti iskren, kao što sam i uvijek i priznati da se u trci u Eugenu nisam najbolje osjećao. Od početka trke nisam imao potrebnu svježinu, to su moja prva iskustva u Americi ali sam i pored toga zadovoljan nastupom. Ipak je to Dijamantska liga, najbolji takmičari…a ja sam još uvijek u fazi, da tako kažem, punjenja, kazao je Tuka.

Sjeća se svog prvog nastupa na mitingu u Zenici, 2010. godine, kao i svakog narednog.

- Nadam se da ću uspjeti malo odmoriti i osvježiti. Uvijek je poseban osjećaj trčati pred svojom publikom. Ima tu neke posebne treme. Dat ću sve od sebe da obradujem navijače koje pozivam da u što većem broju iz cijele BiH dođu na miting da podrže naše atletičare ali i sve druge i da naravno uživaju jer je ovo zaista kvalitetan miting, poručio je Amel Tuka.

Kako kaže, u poređenju sa istim periodom prošle sezone, koja je bila njegova najuspješnija, sada je u daleko boljoj formi, što pokazuju i rezultati.

- Lani sam pred nastup u Zenici bio na mitingu u Salzburku i imao vrijeme 1:46,66. Sada sam na dva mitinga u Africi i Americi, trčao nešto iznad 1:45 i to je odličan pokazatelj. Meni je najvažnije da se sada dobro osjećam, da sam zdrav i da je moj trener zadovoljan. Ne želimo previše forsirati. U idealnu formu trebao bih doći sredinom jula kada je Europsko prvenstvo u Amsterdamu, a nakon čega počinju i završne pripreme za Olimpijske igre u Rijo de Žaneiru, zaključio je Amel Tuka, najbolji bh. sportista i ljubimac nacije.

U nastavku možete pogledati satnicu minitnga.

satnica_miting

KakanjLive / SportZDK

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u