KakanjLive | Subota, 15.08.2020. godine

Amel Tuka brani titulu u Lucernu

10.07.2017. - Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka u utorak će nastupiti na tradicionalno jakom mitingu u švicarskom Lucernu.

amelarhiv

Amel Tuka nastupa u utorak, a početak trke zakazan je za 19.22 sati Amel Tuka nastupa u utorak, a početak trke zakazan je za 19.22 sati
Za osvajača bronzane medalje s posljednjeg Svjetskog prvenstva ovo će biti prava prilika za brušenje forme pred ovogodišnje SP koje će od 4. do 13. augusta biti održan u Londonu.

Amelu sigurno neće biti lako odbraniti titulu koju je osvojio 14. jula prošle godine, a činjenica da će trčati 11. jula, na dan kada se obilježava godišnjica genocida nad Bošnjacima u Srebenici, definitivno neće biti olakšavajuća okolnost za fantastičnog srednjeprugaša. Prošle godine Tuka je trijumfovao s vremenom 1:45:55.

Prema podacima dostupnim na zvaničnoj internet stranici mitinga u Lucernu trka na 800 metara u kojoj će nastupiti Tuka planirana je za 19.22 sati.

Na kraju vrijedi spomenuti da će se utrke na 800 metara na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Londonu održati 5. i 6. augusta, dok je finale zakazano za 8. august.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u