KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Ambalažni otpad ulaznica za pozorište

23.02.2016. - Ulaznice za predstavu se ne naplaćuju - svi posjetioci imaju obavezu da donesu po tri predmeta od ambalažnog otpada (plastične boce, limenke ili novine)

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj u saradnji sa Forumom građana Zenice organizuje igranje pozorišnje predstave “Reciklaža nije gnjavaža”.

Pozorišna predstava “Reciklaža nije gnjavaža” koju izvodi Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica će se odigrati u četvrtak, 25.02.2016. godine u 12:00 sati u Domu kulture.

reciklaza

Predstava ima edukativni karakter, koja osnovnoškolskoj djeci na zabavan i primjeren način govori o ekologiji, konkretno o razdvajanju ambalažnog otpada. Kompletne aktivnosti će se realizirati uz finasiranje operatera za ambalažni otpad, EKOPAK-a Sarajevo, a organizaciju će preuzeti Forum građana Zenice. U ovom slučaju sufinasijer je Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZE – DO kantona.

Ulaznice za predstavu se ne naplaćuju, ali svi posjetioci imaju obavezu da donesu po tri predmeta od ambalažnog otpada (plastične boce, limenke ili novine). Ovo je sistem koji će se u budućnosti prakticirati prilikom dolaska na ovu predstavu, a napominjemo da je Kakanj prva općina u kojoj se uvodi ovaj princip.

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u