KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Amateri uspješniji od profesionalaca

10.11.2016. - U prepunoj dvorani KSC u Kaknju, odigrana je revijalna utakmica mininogometaša i selekcije koju su sačinjavali poznati igrači nogometnih klubova BH Telecom Premijer lige koje su s klupe predvodili Mehmed Janjoš i naš najbolji atletičar Amel Tuka.Amateri su bili uspješniji i pobijedili profesionalce(4:3)

Početni udarac izveo je najpoznatiji kakanjski sportaš i najbolji bh.atletičar Amel Tuka, koji je dočekan i ispraćen frenetičnim aplauzom.

Da će ovo uistinu biti sportski spektakl, najavili su Emir Jusić i Enis Sadiković koji su u samo dvije minute pogodili protivničku i vlastitu mrežu ! I dok su izabranici Josipa Kupreškića demonstrirali igru karakterističnu za mali nogomet, profesionalci iz deset premijerligaških klubova (nedostajali predstavnici Širokog Brijega i Željezničara,op.a), više težili egzbicionizmu, driblinzima i majstorskim potezima, od kojih svakako treba istaći rijetko viđen pogodaka kapitena Mladosti Aladina Isakovića, kao i Emira Hadžića, koji su pravo remek djelo, što je oduševilo prepuno gledalište.

Golovima Ramića, Blaževića i Lovrinovića, minigometaši su na kraju stigli do zaslužene pobjede i dokazali da nisu slučajno u vrhu evropskog ranga u ovom za naše prilike nedovoljno afirmiranoj kategoriji nogometa.

Selektor Josip Kupreškić nije krio zadovoljstvo igrom i pobjedom svojih izabranika,kao i kompletnom organizacijom i posjetom.

-Svaka pobjeda je draga.Pokazali smo da znamo igrati i da se možemo „nositi“ i sa profesionalcima. Oduševljen sam igrom svojih igrača, ali još više organizacijom, podrškom gledališta i Kakanj ne nosi slučajno epitet grada sporta, istakao je Josip Kupreškić.

Bio je ovo uistinu sportski događaj koji je imao humanitarni karakter jer je kompletan prihod namijenjen Belminu Škulju i Imadu Kobilici, dvojici oboljelih mladića iz Kaknja, čije liječenje zahtjeva velika financijska sredstva.

U poluvremenu je upriličen susret pjetlića dva kakanjska kluba, Rudara i Mladosti, koji je sa velikim simpatijama primljen od gledalaca. Deni Šabić pogotkom 37 sekundi prija kraja prvog dijela utakmice donio je pobjedu Zeleno-crnim nadama.

Organizatori ove humanitarne utakmice JU Kulturno-sportski centar Kakanj i Sportski savez općine Kakanj dodijeli su zahvalnice Općini Kakanj, Mini nogometnoj udrugi i Sindikatu profesionalnih nogometaša, koji su doista učinili lijepu gestu i dali veliki doprinos za ovaj sportski događaj.

Mininogometna reprezentacija BiH-Selekcija BHT Premijer lige BiH 4:3

Dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 1000. Sudije:Mirza Demir(Kakanj) i Azem Karić (Zenica).
Strijelci: 0:1 Jusić(12), 1:1 Sadiković(ag.13), 1:2 Isaković(23), 2:2 Ramić(25), 3:2 Ervin Blažević(27), 3:3 Hadžić(32), 4:3 Lovrinović(34).

MININOGOMETNA REPREZENTACIJA BiH: Bernard Filipović, Goran Lovrinović, Marin Lukić, Renato Čilić, Marko Vujica, Mirza Ramić, Adin Škulj, Sead Kapetanović, Ervin Blažević, Elvin Blažević, Muhamed Dehić, Robert Milanović,Damir Šafradin. Selektor:Josip Kupreškić.
SELEKCIJA BHT PREMIJER LIGE BiH: Nevres Fejzić (Metalleghe), Ivan Livaja (Vitez), Aladin Isaković (Mladost), Enis Sadiković (Krupa), Emir Hadžić (Olimpic), Aleksandar Vasić (Radnik), Josip Miketek(Zrinjski), Said Husejinović (Sarajevo), Mahir Karić (Sloboda), Zlatan Gafurović i Armin Topalović (Rudar). Treneri:Mehmed Janjoš i Amel Tuka.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u