KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Amar Čeliković - pobjednik Vodokomovog konkursa

08.04.2016. - U Vodokomovom pozivu Izbora za najbolji literarni rad povodom 22. marta - Svjetskog dana voda, prijavljeno trinaest radova, a za pobjednika proglašen Amar Čeliković učenik četvrtog razreda srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović”

Danas je u sali Općine Kakanj održana svečanost povodom proglašenja pobjednika Izbora najboljih literarnih radova na temu :"I slatka, i slana, i ona što stoji, i ona što teče, voda je pramajka, i kad je kaplja, i brza rijeka, i okean plavi...“.

Izbor za najbolje radove raspisalo je Javno preduzeće Vodokom, a u povodu 22. marta, Svjetskog dana voda.

Komisija u sastavu Emira Šehagić i Helena Andrijević  profesorice u kakanjskoj Gimnaziji te stručna saradnica za odnose s javnošću u „Vodokoma-u“ Sanela Smajić, među 13 pristiglih radova, izabrala je  tri pobjednička.

Najbolji rad imao je Amar Čeliković, učenik četvrtog razreda STŠ “Kemal Kapetanović” , a novčanu nagradu u vrijednosti od 150,00 KM uručio mu je načelnik Općine Kakanj Nermin Mnadra. Njegov kolega, Mirzad Hadžić, učenik četvrtog razreda STŠ “Kemal Kapetanović” ima je rad za drugo mjesto i novčanu nagradu od 100 KM. Treće mjesto i novčana nagrada u iznosu od 50 KM pripalo je Maidi Strika, učenici prvog razreda Gimnazije „Muhsin Rizvić”.

Ovaj izbor je dio i velike proljetne višednevne ekološke akcije “Kaknju, s ljubavlju, pred njegov 624. rođendan i 71. godišnjicu oslobođenja”.

Dodjeli nagrada pored načelnika Nermina Mandre, prisustvovali su direktor JP Vodokom, Sead Imamović sa saradnicima, direktorica kakanjske Gimnazije, Aida Šišić Hakulija te članovi žirija.

“Vodokom” će nastaviti saradnju sa kakanjskim školama u oblasti ekologije poput ove ili sličnih akcija kao što su selektivno prikupljanje otpada i slično.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u