KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Alternative se edukativno igrale sa djecom

04.08.2017. - U radionici Alternativa-Kakanj djeca su pojedinačno i timski razvijala različite sposobnosti

altradionica002
U okviru Kakanjskih dana 2017., u petak 4. augusta održana je kreativna raedionica Nevladine organizacije Alternastive Kakanj. Veliki broj naših malih sugrađana okupio se na prostoru kod zgrade Pošte kako bi proveli nekoliko zabavnih i edukativnih sati sa ljudima koji umiju animirati djecu.
U prvom dijelu radionice djeca su radila zanimljive predmete od papira i tako razvijala finu motoriku , rad s rukama, pravili su lepeze, razvijali maštu koristeći boje.
U drugom dijelu radionice izvodile su se aktivnosti i vježbe koje zahtjevaju timsku saradnju.
Svi su dobili slatkiše, a na kraju radionice i posebne nagrade.

altradionica001

- Današnja kreativna radionica u organizaciji udruzenja građana Alternative Kakanj je jedna u nizu radionica koje mi redovno radimo već petu godinu. S nama na osmišljavanju kreativnih radionica rade eksperti za djecu i mlade kao što su diplomirani psiholozi, pedagozi, nastavnici, iskusni trener i iz nevladinog sektora te imamo akademskog glumca koji osmišljava program za dramske radionice, rekla nam je Maksuma Topalović, izvršna direktorica nevladine organizacije Alternative.

Alternative već pet godina učestvuju u Kakanjskim danima, ali ove godine prvi put sa ovakvom radionicom. Pokazalo se da je to dobar potez. U prethodnim učešćima na Kakanjskim danima, Alternative su radile plesnu školu, muzičku školu, izložbe dekupaž, uglavnom aktivni su u petogodišnejm kontinuitetu.

Senija Sikira/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u