KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Aldin Šljivo o Kakanjskim danima

31.07.2016. - Ovogodišnji Kakanjski dani još nisu ni počeli a već su ponijeli epitet “100 % kakanjski” rekao je Šljivo i zahvalio se svim privrednim i društvenim subjektima, sportzskim klubovima i kakanjskim udruženjima građana na velikoj podršci

aldin_kakanjski_16Aldin Šljivo, zahvaljuje privrednim i društvenim subjektima, spotskim organizacijama i udruženjima građana na podršci u realizaciji Kakanjskih dana

Predsjednik Organizacionog odbora “Kakanjskih dana 2016” i direktor Javne ustanove “Kulturno sportski centar Kakanj”, Aldin Šljivo, o pripremama i sadržajima koji će se vidjeti i u kojima će se interaktivno učestvovati, kaže:
- Organizacija Kakanjskih dana za nas je veliki ispit i motivacija za dokazivanje.Trudili sm o se da u sadržajima damo prednost kakanjskim kvalitetima.Ovogodišnji dani, kako su to već rekli neki od medija nose epitet 100 posto kakanjski. Manifestacija će biti realizovana u gradskoj jezgri.Tri su glavne lokacije: Centralna pozornica će biti postavljena u dijelu glavne ulice ispred objekta Obala, zatim Park prijateljstva i park Doma kulture.Ukupno je 40 različitih programskih sadražaja koji će se realizovati od 1.do 6. augusta. Svih pet dana biće realizovani Dani organske proizvodnje, dani meda i rukotvorina.Dva dana će trajati Likovna kolonija. Prvi i zadnji dan imamo defile i to otvaranju, kulturno umjetničkih društava i Rudarslke glazbe, a na zatvaranju u okviru smotre duhačkih orkestara i mažuretkinja.

Za ovogodišnje Kakanjske dane i inače za organizaciju događaja na otvorenom Kulturno sportski centar Kakanj, od prije nekoliko dana u svome vlasništvu ima i veliku mobilnu i montažnu scenu
koja će za Kakanjske dane služiti kao centralna pozornica. U prethodnim godinama ova je oprema iznajmljivana i bila značajna finansijska stavka.Predsjednik organizacionog odbora, gospodin Šljivo izdvojio je koncertne sadržaje koji će biti održani na centralnoj pozornici:
- Na tom novom domaćem scenskom prostoru prvi dan je koncert Orkestra Rudarske glazbe i koncert Lapsus benda, našeg Emira Aličkovića koji će tako dati svoj doprinos Kakanjskim danima.Drugi dan je koncert Amara Jašarspahića. U srijedu, treće večeri, planiran je koncert pobjednika Zvijezda Granda Ibre Bublina i Fatmira Sulejmanija. Mlade kakanjske nade nastupaju u četvrtak na koncertu pod nazivom Za grad kojeg volimo, a događaji na centralnoj pozornici biće završeni u pšetak solističkim koncertom Denila Ahmetovića.

Od dječiji zabavnih programa, direktor Šljivo je izdvojio: igre bez granica, druženje sa maskotama, adrenalin park, crtani film u parku Doma kulture te pozorišna predstva Lutak nešutak.

Od sadržaja u parku Doma kulture još je važno izdvojiti dvije pozorišne predstave i to “Američki san” i “Derviš i smrt”. - Ovo je poklon za našu vjernu i ozbiljnu pozorišnu publiku, rekao je Šljivo i dodao da je Gradska biblioteka pripremila gostovanje i promociju knjige Abdulaha Sidrana, dok je Muzej pripremio izložbu “Kakanj kroz vrijeme”.U istom parku biće organizovan i koncert Alter Vala.

U znak zahvalnosti za podršku i učešće Aldin Šljivo se zahvaljuje privrednim i društvenim subjektima, kakanjskim sportskim kolketivama i udruženjima građana.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u