KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Aldin Šljivo-Nastavljamo razvoj zajedno

02.02.2019. - Prvog dana izborne kampanje SDA Kakanj je predstavila kandidata za načelnika općine Aldina Šljivu, a istovremeno je i sam kandidat, predstavio svoj izborni program pod sloganom: Nastavljamo razvoj zajedno

Zvanično, izborna kampanja za  načelnika Općine Kakanj, počela je danas, 02. februara predstavlajnjem programa i kandidata Stranke demokratske akcije, Aldina Šljive. U maloj Sali Doma kulture predstavljanje izbornog programa Aldina Šljive počelo je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a zatim su se prisutnima obratili: Sejad Zaimović, predsjednik OO SDA Kakanj, Rešad Merdić, predsjednik Općinskog savjeta Stranke za BiH, Nermin Mandra  zastupnik SDA  u parlamentu BiH, Mirsad Zaimović, zatupnik SDA u parlamentu Federacije BiH i Miralem Galijašević predsjednik  Kantonalnog odbora SDA,  Zeničko dobojskog kantona.

Program o konkretnim i realnim potrebama

Poslije obraćanja ovih zvaničnika,  svoj izborni program je predstavio kandidat SDA za općinskog načelnika Aldin Šljivo. Govorio je  pred oko 150 pozvanih predstavnika iz  javnog i privrednog života Kaknja, te simpatizera i članova Stranke demokratske akcije.

slivogovoriAldin Šljivo tokom predstavljanja izbornog programa

Izborni program je predstavio, spontanim, neposrednim obraćanjem kroz   deset poglavlja  kojima su obuhvaćeni: infrastruktura na cijelom općinskom području, privreda, poljoprivreda, poboljšavanje lokalnog ekonomskog razvoja, bezbjednost, socijalna, zdravstvena i boračko invalidska zaštita, obrazovanje i mladi, kultura, sport i lokalna samouprava. Na kraju predstavljanja izbornog programa kao i na početku, uslijedilo je  gromoglasno aplaudiranje u znak podrške za Aldina Šljivu, koji je  obraćanje rezimirao riječima:

- Kako bi smo naš Kakanj učinili još boljim mjestom za život i rad potreban nam je ovaj program. Mogli ste se uvjeriti  da govorim o konkretnim i realnim potrebama svih građana. Posljedično tome, upravo ovaj program daje novu snagu našem Kaknju. Svjesni smo da će na tom putu biti potrebno mnogo rada i istrajnosti, ali ujedinjeni, mi ćemo ovaj program, i provesti, rekao je Šljivo.

miralemgovoriMiralem Galijašević je istakao opredjeljenost SDA za mlade ljude

Svi  zvaničnici koji su sa govornice današnje Konferencije dali podršku kandidatu SDA Aldinu Šljivi, pozdravljeni su  aplauzima odobravanja, a tako je bilo i u trenutku kada je predsjednik Kantonalnog odbora SDA Miralem Galijašević istako podršku koju je  kandidat Šljivo, ali i SDA ZDK dobila od Stranke za BiH:

- Siguran sam da ćemo 17. februara slaviti pobjedu našeg načelnika.Posebno mi je darago da je danas rukovodstvo Stranke za BiH sa nama.To je naš prirodni, politički partner. To su ljudi, to su političari i to je politika koja nam je u Zeničko-dobojskom kantonu, uz našu strpljivost i znanje, našu snagu pružila ruku i nikada nije rekla mi nećemo sa SDA.

Glas za Program Aldina Šljive je glas za Kakanj

Ono što je posebna karakteristika prvog predizbornog obraćanja kandidata SDA za načelnika općine Kakaknj, svakako je govor i usmjernost ka radu i realizaciji izbornog program. Nijednom rječju i nijednom gestom, svoje prtukandidate i politike  svojih protukandidata nije omalovažava, potcjenjivao niti dovodio u bilo kakav negativan kontekst. Zato jedino i možemo prenijeti  njegove riječi kojima je govorio o projektima namijenjenim svim  stanovnicima  kakanjskog općinskog područja:

- Za neke od projekata će biti potreban duži vremenski period da se uspješno realiziraju, ali i za tekve projekte izuzetno nam je važan kvalitetan početak. Kako su ljudi, znanje i vrijeme najvažniji resursi nemam sumnje da ćemo ovaj program zajedno provesti.

Prvo predizborno okupljanjeOpćinske organizacije SDA Kakanj i njihovog kandidata Aldina Šljive, završeno je srdačnim i opuštenim razgovorima svih prisutnih uz poruku da  se glasom za Program Aldina Šljive ustvari glasa ZA KAKANJ!

A.Z./KakanjLive/Politički marketing

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u