KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Aladin Šišić novi igrač Mladosti

21.08.2016. - Riječ je o krilnom napadaču koji je protekle dvije godine nastupao u redovima slovenačkog prvoligaša iz Domžala

musija_sisic
Mensur Mušija i Aladin Šišić potpisuju ugovor 

Dvadesetpetogodišji krilni napadač Aladin Šišić novo je pojačanje dobojske Mladosti. Šišić je u redove dobojskog premijerligaša stigao iz slovenačkog prvoligša, NK Domžala, u kojem je proveo dvije godine i zabilježio 40 nastupa.

Šišić je ponikao u Krajini iz rodnog Cazina,a pored Domžala, nastupao je još za Staad (Švajcarska) i Kalev Tallin (Estonija). Vrijedi istaći da je kao junior Krajine zabilježio nekoliko nastupa za U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kada je skrenuo pažnju uspješnim igrama i pronašao inozemni angažman.

- Iako je relativno mlad (28.9.1991.), Aladin Šišić ima potrebno iskustvo i sigurno će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama. Mislim da smo pronašli kvalitetno pojačanje i da će naš napadački red biti još efikasniji, istakao je predsjednik Mladosti Mensur Mušija,koji je osobno potpisao jednogodišnji ugovor s ovim brzonogim Cazinjaninom.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u