KakanjLive | Nedjelja, 27.09.2020. godine

Aktivan vikend sportista sa invaliditetom

05.11.2019. - Održano takmičenje u kuglanju za sportiste sa invaliditetom i odigrano peto kolo Prve lige Federacije u sjedećoj odbojci

kuglanjeinvalidi

Tokom proteklog vikenda pod pokroviteljstvom Federalnog sportskog saveza osoba sa invaliditetom, a u tehničkoj organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZDK i Sportskog društva ratnih vojnih invalida Kakanj 92, u kuglani JU KSC, održano je XX državno prvenstvo u kuglanju za osobe sa invaliditetom.

Najbolji kuglaši iz Tuzlanskog kantona

Na takmičenju je bilo pedeset učesnika svrstanih po kategorijima u muške i ženske ekipe.
Najuspješniji su bili kuglaši iz Tuzlanskog kantona koji su u ekipnom plasmanu osvojili prva mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Kod muškaraca drugoplasirana ekipa je iz Zeničko-dobojskog kantona, dok su trećeplasirani kuglaši iz Srednjebosanskog Kantona.
Kod žena drugoplasirane su takmičarke iz Srednjebosanskog, dok su trećeplasirane kuglašice iz Zeničko-dobojskog Kantona.

okikakanjbrcko

Odbojkaši među kandidatima za Premijer ligu

Kada je u pitanju sport za osobe sa invaliditetom, odbojkaši sjedeće odbojke, odigrali su peto kolo Prve lige BiH u sjedećoj odbojci, a poraženi su od ekipe KSO Bosna iz Zenice rezultatom 3:1. Po setovima 25:16; 25:22, 19:25; 28:26.
Kakanjski odbojkaši sjedeće odbojke se nalaze na petom mjestu sa osvojenih devet bodova, samo tri manje od pozicije koja vodi u Premier ligu BiH.
Prva tri mjesta drže ekipe Maglaja, Bosne iz Zenice i Ilidže sa dvanaest, četvrta je Neretva sa deset, peti Kakanj sa devet bodova. Do kraja prvenstva će se voditi borba upravo ovih klubova za prelazak u viši rang.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u