KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Akcija na stadionu Rudara

22.07.2017. - Navijači, igrači, članovi Uprave kluba svi zajedno u akciji na uređenju i uljepšavanju stadiona

Kako je i najavljeno, akcija je počela tačno u devet sati, a okupljanje akcijaša koji Rudar nose u srcu počelo je i ranije.

Pomalo spontano, pomalo organizovano počela je podjela poslova. Od površina ispred stadiona, pa unutar stadiona. Ograde koje su vremenom korozirale, očigledno je da će poslije ove akcije zablistati u najdražim zelenocrnim bojama. Čiste se istočna i zapadna tribina. U akciju su navijači, igrači svih selekcija i članovi Uprave Kluba. Kako je vlastiti primjer uvijek bio najpravilniji i najiskreniji putokaz da se pokaže i ljubav i poštene namjere, rukave su zasukali Predsjednik Skupštine Kluba Nermin Mandra, predsjednik Upravnog odbora Emir Zaimović, članovi Uprave Mirnes Bašić, Mirnes Bajtarević...Na ovaj dan niko od njih nije ministar, načelnik, direktor... 

Sasvim je sigurno da će poslije ove akcije svaki prvotimac Rudara i svaki navijač i svaki član Uprave kluba osjetiti jedinstvo i poseban odnos prema dužnostima, obavezama i ciljevima koji nisu samo dio sezone koja je pred nama. Poslije ovakve akcije jedva se čeka i prva utakmica. A na otvaranju sezone očigledno je stadion će biti uređeniji i ljepši.

a.z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u