KakanjLive | Ponedjeljak, 21.09.2020. godine

Ahmed Krnjić prvak Evrope

21.04.2019. - Veliki uspjeh za bh. borca Ahmeda Krnjića, Kakanjca koji je profi Evropski prvak postao kao član Kluba borilačkih vještina Isak iz Zenice

ahmedkrnjicFoto arhiv/Ahmed Krnjić je  proglašem za najboljeg sportistu Općine Kakanj u februaru 2018. godine

Bosanskohercegovački reprezentativac, Ahmed Krnjić , član kluba borilačkih vještina ”Isak”, u subotu, 20. aprila postao je evrpski šampion u borbi za pojas profesionalnog prvaka Evrope u kick boksu u WAKO PRO asocijaciji. Ova asocijacija zvanično je priznata i od Međunardnog olimpijskog komiteta.

Krnjić je u subotnjioj večeri tog 20. aprila 2019. godine, u glavnom gradu Bugarske, Sofiji , savladao domaćeg borca, nosica titule evropskog prvaka Dejana Topalskog i tako zauzeo njegova mjesto na vrhu evropskog kickboxa. Meč je trajao pet rundi. Odluka sudija bila je jednoglasna. Ahmed je titulu i pojas osvojio u borbi do 88,6 kilograma. Istovremeno ovo je i uspjeh njegovog trenera Trenira Huseina Selimovića, a koji je prema Krnjićevim riječima spremio odličnu taktiku za meč u Budimpešti.

Ahmed Krnjić, je najbolji sportista općine Kakanj za 2017. godinu. Prvak je BiH u K1 i low kicku, najbolji takmičar Prvenstva BiH, osvajač Balkanskog kupa, osvajač internacionoalnog kupa „Grand PrixBiH 2017“ i prvak Balkana. U 2017. godini jedini poraz pretrpio u finalu Svejtskog prvenstva u disciplini K1 do 91 kg u Budimpešti gdje je osvojio bronzu. Svjetski je evropski juniorski viceprvak i balkanski seniorski prvak.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u