KakanjLive | Ponedjeljak, 25.05.2020. godine

Ahmed Krnjić osvojio zlato na Grand Prixu BiH

19.02.2017. - U polufinalnoj borbi Krnjić je savladao Sarajliju, Jasmina Husejnovića prekidom u prvoj rundi, dok je u finalu rezultatom 3:0 savladao makedonskog reprezentativca, Milana Kubinu

kubina_ahmedAhmed Krnjić i Kubina

U organizaciji kick boxing akademije ''Ilidža'', a pod pokroviteljstvom Općine Ilidža i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, u KSC Ilidža održano takmičenje u Kick boxingu ''Grand Prix BiH'' u kategoriji kadeta, juniora i seniora. Takmičenje je okupilo 550 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Austrije, a Kakanjac Ahmed Krnjić koji nastupa za zenički klub ''Isak-ze'' je u seniorskoj konkurenciji u kategoriji -91 kg ''low kick'' osvojio prvo mjesto. 

U polufinalnoj borbi Krnjić je savladao Sarajliju, Jasmina Husejnovića prekidom u prvoj rundi, dok je u finalu rezultatom 3:0 savladao makedonskog reprezentativca, Milana Kubinu.

''Dobar početak nove sezone za mene. Hvala mojoj ekipi na sjajnoj podršci i pripremi za ovo takmičenje. Hvala i našim sponzorima Almy BP, Almy d.o.o., Komgrad-Ze, Almy Transport, Urban Grillu i Prevozu putnika Zavidovići.'' – rekao je Ahmed Krjnić u izjavi za KakanjLive te dodao:

''Za mene nema odmora, slijedi priprema za nastup na prvenstvu Bosne i Hercegovine u K1 disciplini narednog mjeseca. Cilj mi je da izborim što bolji rezultat i naravno dobijem poziv selektora Salke Zildžića za nastup u reprezentaciju BiH na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u Brazilu.''

Ovaj dvadesetogodišnji Kakanjac je evropski i svjetski viceprvak u juniorskoj kategoriji, a nema sumnje kako je na sjajnom putu da uspjeh iz prethodnih godina ponovi i kao senior u godinama koje su pred nama.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u