KakanjLive | Četvrtak, 28.05.2020. godine

Ahmed Krnjić osvojio zlato na državnom prvenstvu u K1

27.03.2017. - Krnjić je na Državnom prvenstvu u K1 u Bihaću osvojio zlatnu medalju savladavši u finalu Nedžada Hodžića rezultatom 3:0

Ahmed

Osvojivši zlato na Državnom prvenstvu u Bihaću Krnjić je čekirao kartu za nastup u reprezentaciji BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 

U organizaciji kluba borilačkih sportova ''Favorit BH'' u dvorani Luke u Bihaću je u subotu 25. marta 2017. godine održano Državno prvenstvo u kickboxingu na kojem je nastupilo 236 takmičara iz 32 kluba u disciplinama light contact i K1 style.

Dvadesetogodišnji Kakanjac, Ahmed Krnjić iz zeničkog kluba Isak je ponio titulu državnog prvaka u K1 -91 kg savladavši rezultatom 3:0 u finalnoj borbi Nedžada Hodžića iz tuzlanskog kluba Tom Cat kojeg vodi proslavljeni bh borac i prvak svijeta Salko Zildžić.

U finalnoj borbi sam savladao Tuzlaka, Nedžada Hodžića iz kluba Tom Cat. Naporno sam se spremao za Državno prvenstvo i hvala Bogu rezultat je tu. Ovom prilikom se želim zahvaliti mojim trenerima i sponzorima Almy d.o.o., Komgrad-Ze i naravno medijima koji me i dalje prate, rekao je Ahmed Krnjić u izjavi za KakanjLive po povratku iz Bihaća.

Osvojivši zlato na državnom prvenstvu u Bihaću Krnjić je obezbjedio mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja će nastupati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Već danas startam sa novim pripremama kako bi bio u top formi u Brazilu. Želimo dobar rezultat i na smotri najboljih svjestkih boraca, dodao je Ahmed Krnjić.

Redakcija portala KakanjLive čestita Ahmedu Krnjiću na sjajnom uspjehu i želimo mu da na smotri najboljih kickboxera u Južnoj Americi što bolje predstavi Bosnu i Hercegovinu. 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u