KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Ahmed Krnjić osvojio srebro u Bratislavi

22.10.2018. - Ahmed Krnjić, član kluba borilačkih vještina ''Isak'' je osvojio novu medalju na velikom takmičenju. Ovaj odlični Kakanjac se sa Evropskog prvenstva u Bratislavi vratio sa novim srebrom.

Ahmed Krnjic

Proteklih nekoliko dana u slovačkoj Bratislavi se održavalo Evropsko prvenstvo u borilačkim disciplinama, a boje Bosne i Hercegovine branilo je devet takmičara, među kojima je bio i Kakanjac, Ahmed Krnjić, član zeničkog kluba borilačkih vještina ''Isak''. Krnjić se takmičio u kategoriji K1 -91 kg i osvojio je na kraju odličnu srebrenu medalju.

U četvrtfinalnom meču Krnjić je prekidom u prvoj rundi savladao prvaka Azerbejdžana Asafa Aslanova, dok je u polufinalnom meču savladao Ukrajinca Romana Shcherbatiuka od kojeg je prošle godine poražen u finalu Svjetskog prvenstva. Ovom pobjedom sjajni Kakanjac se revanširao Ukrajincu za prošlogodišnji poraz.

U finalnom meču Ahmed je poražen rezultatom 2:1 od hrvatskog predstavnika Tonija Čatipovića.

-U finalnom meču sam pružio svoj maksimum. Inače nemam namjeru da komentarišem suđenje, ali mislim da su sudije bile pristrasne i da je evropsko zlato trebalo doći u Kakanj, a ne u Split. Ja sam hvala dragom Bogu ipak zadovoljan, motivisan i spreman za nove izazove, rekao je Krnjić nakon završetka Evropskog prvenstva u Bratislavi.

Krnjić je odlučio i da se zahvali svim sponzorima koji su mu pružili podršku u proteklom periodu, i to Općini Kakanj i načelniku Nerminu Mandri, Vladi ZDK, firmama Almy d.o.o., Komgrad-ze i svim ostalim privrednim subjektima i pojedincima koji su mu pružili materijalnu i moralnu podršku.

Krnjić nakon nove medalje sa velikog takmičenja nema puno vremena za odmor, jer već 3. novembra u Opatiji ga očekuje profesionalni turnir osmorice do 91 kg. Krnjić vjeruje da može do nove titule. Pored Krnjića srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu je osvojila i Jasmina Merdić iz Usore.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u