KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Aganović-Radnik možemo i moramo pobijediti

23.12.2016. - U subotu se igra posljednje kolo prvog dijela prvenstva Premijer lige BiH u kojem odbojkaši Kaknja 78 za protivnika imaju trećeplasiranu ekipu Radnika iz Bijeljine od kojeg su pretrpjeli jedini poraz u dosadašnjih deset odigranih utakmica

almir_aganovicAlmir Aganović

Kada su u drugom kolu na gostovanju u Bijeljini pretpjeli maksimalan poraz(3:0) od tradicionalno neugodne ekipe Radnika, sigurno ni najveći optimisti nisu vjerovali da će odbojkaši Kaknja u narednih devet utakmica ostvariti sve pobjede i biti uz bok akulanom prvaku, brčanskoj Mladosti. Već na sljedećem gostovanju priredili su pravu senzaciju.U Brčkom su porazili neprikosnovenu Mladost i najavili pobjedonosnu seriju od osam od ukupno devet ostvarenih pobjeda.

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva,koje se nastavlja već 20/21.januara 2017.godine, odbojkaši Kaknja 78 za protivnika imaju trećeplasiranu ekipu Radnika i to je idealna prilika da se Bijeljincima revanširaju za jedini pretrpljeni poraz i pobjedom oproste od uspješne godine i svojih vjernih navijača.

Igrači i trenerski tandem Aganović-Lepić u vedrom ozračju dočekuju subotnji derbi za kojeg su se , kako ističu, posebno pripremali.

-Radili smo u pozitivnoj atmosferi, odlično se pripremili i ne bih trebalo biti problema.Radnik možemo i moramo pobijediti. Momci su jako motivirani, želimo nastaviti pobjedonosnu seriju i na pravi način završiti po nas izuzetno uspjšnu godinu.Iz kola u kolo igramo sve bolje, djelujemo homogeno i timski, što najbolje pokazuju ostvareni rezultati.Radnik je naš veliki dužnik, imamo puno motiva da se revanširamo za poraz u Bijeljini i ja vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača, koji će sigurno doći u znatno većem broju, trijumfovati i potvrditi da s pravom reflekiramo na najviši plasman. Naravno, ne smijemo potcijeniti ekipu Radnika, koja dosta oscilira,ali nije slučajno u samom vrhu, istakao je igrač i trener Almir Aganović, kojem neosporno pripadaju velike zasluge za posljednje briljantne igre i rezultate OK Kakanj 78.

sejdin_mustaficSejdin Mustafić

I jedan od najmlađih prvotimaca, libero Sejdin Mustafić, vjeruje u pobjedu svog tima i dostojanstven oproštaj od prvog dijela sezone.
-Dat ćemo sve od sebe da se revanširamo Radniku za jedini dosadašnji poraz.Mi smo favoriti i to ćemo potvrditi na parketu. Atmosfera u ekipi je odlična, spremno dočekujemo posljednju ovogodišnju utakmicu i sigurno nećemo propustiti priliku da se dostojanstveno oprostmo od prvog dijela sezone i naših vjernih navijača koji u sve većem broju dolaze na naše utakmice i daju nam maksimalnu podršku, što nam doista mnogo znači, kazao je mladi Mustafić, koji igra u reprezentativnoj formi.

Utakmica Kakanj 78-Radnik(Bijeljina) igra se u subotu 24.decembra 2016. sa početkom u 19 sati. Prvi sudija je Adnan Muzur iz Hrasnice, drugi sudija Mladen Milojević iz Modriče, dok će dužnost delegata obaviti Adem Rožajac iz Hrasnice.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u