KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Adriatic osiguranje pokrovitelj projekta iz bezbjednosti saobraćaja

20.04.2018. - Prethodna dva mjeseca uz pokroviteljstvo Adritaic osiguranja, kroz 18 edukativnih radionica Saobraćajna sekcija srednje tehničke škole „Kemal Kapetanović“ realizovala projekat „Sutra ćemo biti mladi vozači“.

Svjesni velikog broja saobraćajnih nezgoda, posebno nezgoda u kojima učestvuju mladi vozači, učenici STŠ „ Kemal Kapetanovic“ Kakanj , tehničari drumskog saobraćaja, su u protekla dva mjeseca kroz rad saobraćajne sekcije realizovali projekat „Sutra ćemo biti mladi vozači“.

Projekat je realizovan kroz 18 radionica namijenjenih učenicima završnih razreda svih kakanjskih srednjih škola.
Cilj projekta bio je da se učenici upoznaju sa osnovnim faktorima bezbjednosti saobraćaja, odnosno faktorima koji najviše doprinose nastanku saobraćajnih nezgoda.
Članovi saobraćajne sekcije, su svojim vršnjacima, u toku prezentacije kroz prikladne video klipove i fotografije posebnu pažnju skrenuli na posljedice vožnje pod dejstvom alkohola, opojnih sredstava, umora, kao na posljedice agresivne i brze vožnje. Također su im prezentovali statistističke podatke o broju i posljedicama saobraćajnih nezgoda kako na području općine Kakanj, tako i na području Bosne i Hercegovine.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Adriatic osiguranja članice koncerna Agram. Uprava Adriatic osiguranja, kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je ovaj projekat kao veoma koristan i bitan i odlučili su da budu pokrovitelji kupovinom računarske opreme za školu.

Projekat je realizovan pod vodstvom profesora Azema Husike, dipl. ing. saobraćaja, profesorice Azre Muftić, dipl.ing.saobraćaja i Asmera Hajdarevića, dipl.ing. saobraćaja kao koordinatora ispred Adriatic osiguranja.

Voditelj projekta Azem Husika:
- Zbog poražavajućih statističkih podataka o broju saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju mladi vozači od 18 do 23 godine, odlučili smo se da uradimo ovaj projekat. Cilj nam je da mladim i budućim vozačima skrenemo pažnju na rizična ponašanja u toku vožnje i na faktore koji u najvećoj mjeri doprinose nastanku nezgoda. Svi učenici završnih razreda srednjih škola u Kaknju su odslušali jedan čas o ovoj temi što ni u kom slučaju nije dovoljno, ali nam je cilj da kod mladih vozača probudimo svijest o posljedicama rizične i agresivne vožnje da bi sutra svi bili sigurniji na cestama. Ovom prilikom zahvaljujem upravi Adriatic osiguranja koji su podržali ovaj projekat i naravno svojim učenicima koji su ga uspješno realizovali.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u