KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Adis Arnaut napisao najbolji literarni rad

29.02.2020. - Povodom Dana nezavisnosti BiH, proglašeni su najbolji literarni radovi, Konkursa, na kojem su učenici mogli pisati o dvije teme:


Pravo učešća na Konkursu imali su učenici VIII i IX razreda osnovnih škola i učenici svih razreda srednjih škola u Kaknju i Zenici. Do 15. 2. 2019. godine stiglo je 80 radova. Žiri, koji je radio u sastavu: Željko Grahovac, Beba Grahovac i Behija Kulović, odabrao je 20 radova koji su konkurirali za tri novčane nagrade.

Najbolji literarni rad napisao je Adis Arnaut, učenik Prve gimnazije iz Zenice i pripala mu je nagrada u iznosu od 500,00 KM. Drugu nagradu, vrijednosti 250,00 KM osvojila je Adna Plasto iz Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj. Treća nagrada, pripala je također učenici iz kakanjske Gimnazije, Hani Šolbić, a njena novčana vrijednost je 100,00 KM.

U čitaonici, Gradske biblioteke Kakanj, održana je dodjela nagrada, kojoj je prisustvovao Amel Tuka svjetski vicešampion u atletskoj disciplini na 800 metara. Nadahnuto je govorio o životnim ciljevima, šansama i snovima, preporučivši mladim ljudima da iskoriste šansu jer će se teško pružiti nova prilika i da slobodno sanjaju ono što žele postići.
- Slijedite svoja osjećanja. Postavite visoke ciljeve i nikada nemojte odustati, osnovna je poruka Amelovog obraćanja.

Konkurs koji je raspisan polovinom decembra prošle godine realiziran je na inicijativu Lingvističke sekcije Srednje mješovite škole "Mladost" u Zenici. Dvadeset učesnika konkursa, čiji radovi su ušli u uži izbor, dobilo je priznanje za uspješno učešće na Konkursu kojeg su raspisale gradske biblioteke Zenice i Kaknja. Pokrovitelj Konkursa bio je Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo kojem je uručena zahvalnica, kao i Novinskoj izdavačkoj kući "Naša Riječ" za podršku ovom projektu. Za uspješno učešće dodjeljena su priznanja za  četri osnovne i sedam srednjih škola koje su uzele učešće prijavama na Konkurs. I svih 20 učenika čiji su radovi konkurirali za novčane nagrade također su primili priznanja.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u