KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Adin Čiva novo pojačanje Rudara

07.07.2017. - Dvadesetdvogodišnji veznjak Adin Čiva, dojučerašjni igrač visočke Bosne pridružio se ekipi Rudara na Ponijerima. U ponedjeljak će potpisati ugovor sa zeleno-crnima.

Čiva070717

Bivši junior FK Sarajevo i reprezentativac omladinskih selekcija BiH novi igrač FK Rudar Kakanj

Pripremama kakanjskog Rudara na vazdušnjoj banji Ponijeri pridružio se Adin Čiva, dojučerašnji igrač visočke Bosne.

Ovaj dvadesetdvogodišnji vezni fudbaler je ponikao u redovima FK Sarajevo, a nastupao je i za ekipu Fortune Dusseldorf. U protekle dvije sezone je igrao za visočku Bosnu, a u Prvoj ligi FBiH je upisao 52 nastupa i postigao šest golova.

Upisao je i devet nasupa u U18 i U19 reprezentaciji Bosne i Hercegovine i postigao dva gola.

-Adin se pridružio našoj ekipi danas i odradio je trening. U ponedjeljak kada se vratimo u Kakanj potpisat će i ugovor. Bit će veliko pojačanje za naš tim. Još uvijek tražimo napadača i golmana, a imena će biti uskoro i poznata, rekao je u izjavi za KakanjLive trener kakanjskog Rudara Elvedin Beganović.

Čiva je stigao u Rudar jer mu odgovara blizina rodne Breze, te novi projekat kluba u kojem će igrati mladi igrači koji su mahom njegova generacija i koje odlično poznaje i cijeni. Ovaj mladi igrač je istakao kako nije mogao odbiti ponudu koju mu je ponudio glavni sponzor i finansijer zeleno-crnih Edin Begovac. 

E.Š./Kakanjlive.com

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u