KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Abid i Ajdin Mujagić napustili Mladost

25.12.2018. - Nakon Darka Mišića, Lamina Dialla i Dalibora Pandže dobojsku Mladost napustili su Abid i Ajdin Mujagić. Sporazumno je raskinut ugovor sa ovom dvojicom igrača.

abiddd

Abid Mujagić je u dresu Mladosti odigrao 45 utakmica. Postigao je 10 golova uz pet asistencija.

Nakon što su dobojsku Mladost napustili Lamin Diallo, Darko Mišić i Dalibor Pandža, danas je sporazumno raskinut ugovorom sa Abidom i Ajdinom Mujagićem. Ovu informaciju potvrdio je i sada već bivši krilni napadač dobojske Mladosti, Abid Mujagić.

-Sporazumno smo raskinuli ugovor. Vrijeme je za iskorak u karijeri. Vjerujem da ću ostati u dobrom sjećanju ljudima u Doboju koji istinski vole fudbal. Uvijek sam davao svoj maksimum na terenu, a i ljudi u klubu su bili uvijek krajnje korektni prema meni. Teško je kada dođe vrijeme za rastanak, ali vrijeme je da napravim iskorak. Ponuda ima mnogo, odlučit ću u narednim danima gdje nastavljam karijeru, rekao je Abid Mujagić u izjavi za naš portal.

Abid Mujagić je u ovoj sezoni odigrao 19 utakmica za Mladost. Postigao je tri gola uz tri asistencije. Ukupno je u dresu Mladosti odigrao 45 utakmica. Postigao je 10 golova uz pet asistencija. Pored Mladosti nastupao je za Zvijezdu iz Gradačca i Goražde u BiH, zatim za ekipe Banik Mosta, Usti nad Lebem, Intera iz Zaprešića, Teplicama i u Kolinu.

Ugovor je sporazumno raskinut i sa mladim dvadesetogodišnjim napadačem Ajdinom Mujagićem koji nikada nije dobio pravu priliku u crvenom dresu. Ajdin Mujagić je odigrao sedam utakmica za Mladost. Nije se upisivao u strijelce. Pored Mladosti nastupao je za Travnik i sarajevski Željezničar.

Klub iz Doboja napustilo je pet igrača, a izvjesno je da će u narednim danima biti još odlazaka. Sve je izvjesnije kako će klub napustiti i veznjak, Emir Alihodžić koji je ubilježio samo 251 minut igre u dresu kluba iz Doboja. Pojačanja još uvijek nema, ali iz tabora Mladosti najavljuju kako će ih biti do prozivke koja je zakazana na 10. januar naredne godine.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u