KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Abdulah Delibašić-predsjednik Skupštine SBB-a Kakanj

01.07.2017. - Abdulah Delibašić, danas je izabran za predsjednika Skupštine OO SBB-a Kakanj, zamjenica predsjednika postala je Dženita Kurešepi Rahman

sbb-kakanj

Danas je u Omladinskom centru u Kaknju održana Izborna Skuština Općinske organizacije SBB Kakanj.

Za Predsjednika Skupštine izabran je Abdulah Delibašić na mandat od četiri godine, a voljom delegata koji su tajno glasali zamjenica predsjednika postala je Dženita Kurešepi Rahman.

Pored predsjednika i zamjenice predsjednika Skupštine, Skupština SBB Kakanj danas je izabrala 11 članova Općinskog odbora, koji broji 32 člana. Sedam članova Općinskog odbora se bira po najboljem  rezultatu ostvarenom u kakanjskim mjesnim ogranicma SBB-a. Pet članova Odbora su vijećnici SBB-a izabrani na zadnjim loklnim izborima. To znači da je poslije današnje Skupštine pouznato 25 imena Općinskog odbora SBB-a Kakanj. Sedam članova, do brojke 32 direktno imenuje predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Pored njih u Općinski odbor po funkciji se imenuju predsjednik Foruma mladih i predsjednica Foruma žena SBB-a Kakanj.

Izborni proces u kaknjskom SBB-u se nastavlja do popunjavanja Općinskog odbora, koji će nakon toga birati predsjednika, koji će biti prvi čovjek kakanjskog SBB. Tu stranačku funkciju trenutno obavlja Enver Merdić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u