KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Težak poraz Rudara od premijerligaša iz Viteza

06.02.2017. - U prvoj kontrolnoj utakmici, igrači Rudara pretrpjeli visok poraza od spremnije i kvalitetnije ekipe Viteza, koja je pobjedu osigurala u prvih dvadesetak minuta kada su tri puta savladali debitanta Aleksandra Nikolića

Igrači Viteza sjajno su otvorili utakmicu. Za samo devetnaest minuta tri puta su izigrali sporu, anemičnu i loše postavljenu odbranu Rudara i preko iskusnih napadača Zorana Kokota, Anela Dedića i Vernesa Selimovića tri puta zatresli mrežu nemoćnog golmana Aleksandra Nikolića. U 23.minuti na asistenciju Amela Neimarlije udarcem sa desetak metara Vedin Kulović je savladao Ivana Tirića. Bilo je to sve što su igrači Rudara postigli u očajnom prvom poluvremenu. Vitežani su imali još nekoliko prilika, od kojih je samo jednu iskoristio preko Zorana Kokota, dok je udarac Selimovića zaustavila stativa.

Premijerligaš iz Viteza prvi dio susreta odigrao je veoma dobro .Imponirala je njihova mirnoća, bespoštedna borba za svakom loptom, otvaranje prostora i brza predaja lopte kroz pas igru, upravo onako kako je od njih tražio trener Slaven Musa. I dok su Vitežani briljirali, igrači Rudara su djelovali sporo, anemično i bezidejno.Osjetilo se odsustvo ozlijeđenih i bolesnih Belmina Kobilice, Igora Aničića, Muamera Vile i suspendiranog Zlatana Gafurovića.

U drugom poluvremenu noba trenera pružili su priliku i ostalim igračima s klupe. Rezervisti Rudara imali su veći posjed i nekoliko zrelih prilika da smanje,pa čak i izjednače rezultat, ali su Bajramović (dva puta), Neimarlija i Sikira zatajili u realizaciji. Kazna je stigla u posljednjoj minuti kada su novajlije u timu Viteza Alispahić i Bibić izigrali odbranu Rudara i ovom posljednjem nije bilo teško da sa peterca neometan savlada Čelebića za konačnih 5:1.

U timu Rudara nastupila su i četvorica nov ajija: golmana Nikolić, koji ne snosi krivicu ni za jedan primljen pogodak, Benjamin Dizdarić igrao je samo desetak minuta jer osjeća bolove lože, mladi Almin Zukić i povratnik Bajro Spahić koji je igrao u veznom redu !? , te mlađi brat Mirze Rizvanovića iz Mladosti i štoper Armin Imamović iz Zavidovića,koji se nalaze na probi.Teško je davati (pr)ocjenu njihove kvalitete nakon samo jednog poluvremena, ali utisak je da stručnom štabu predstoji još dosta rada da podigne fizičku spremu i uigra ekipu jer ovo što su pokazali u dvoboju protiv Viteza nije ohrabrujuće.

Toga je svjestan i trener Beganović, koji je posebno zabrinut neodgovornom igrom odbrane i veznog reda:

-Nama je ovo bio prvi kontrolni susret, nismo bili kompletni i igrali smo protiv mnogo spremnijeg i kvalitetnijeg protivnika.Međutim, to ne može i ne smije biti opravdanje za početničke greške koje su ispoljene u prvih 20 minuta,te nedostatak agresivnosti i trke. Rezultat je pokazao da smo u zaostatku sa treninzima i sve ono što se izdešavalo u klubu, evo, odrazilo se na terenu.Odigrali smo ispod svakog nivoa. Međutim, treba znati da nam je nedostajalo pet igrača. Naravno da sam nezadovoljan, ali ne smijemo klonuti, moramo još više raditi, kroz kontrolne utakmice ispravljati nedostatke i selektirati takmičarsku ekipu. Povratkom ozlijeđenih igrača situacija će sigurno biti povoljnija i ja vjerujem da ćemo ostvariti cilj,istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

NK Vitez-Rudar 5:1

Teren s umjetnom travom na Kamberovića polju u Zenici.Gledalaca 150 . Glavni sudija Azem Karić.Pomoćnici:Emir Delić i Sahib Smriko(svi iz Zenice). Strijelci: 1:0 Kokot(12), 2:0 Dedić(14), 3:0 Selimović(19), 3:1 Kulović(23), 4:1 Kokot (36), 5:1 Bibić (90).

NK “VITEZ“: Tirić, Livaja, Sadiković, Jevtić, Hodžurda, Muminović, Kapetan, Selimović, Dedić, Kokot, Rašić.Još su igrali: Alispahić, Bibić, Đerić, Hodžić, Milas, Ramljak i Franjić.Trener:Slaven Musa.
RUDAR: Nikolić, Sarvan, Delić, Čizmić, Alić, Prutina, Topalović, Spahić, Kulović, Neimarlija, Hajdarović.Još su igrali; Čelebić, Đuđo, Hrustanović, Rizvanović, Smolo, Dizdarić, Zukić, Bajramović, Kukić, Sikira i Imamović.Trener:Elvedin Beganović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u