KakanjLive | Četvrtak, 13.08.2020. godine

Realizirana akcija milion sadnica za jedan dan

23.10.2016. - U subotu 22.oktobra 2016.godine u Kaknju je realizirana velika volonterska akcija pošumljavanja pod nazivom “Let's do it –milion sadnica za jedan dan

cekortekst

Akcija je realizirana na lokalitetu Rošćevina gdje je, bez obzira na teške vremenske uslove, zasađeno više od 2.000 sadnica jele.

Partneri Općine Kakanj u realizaciji projekta su bili ŠPD ZDK – Šumarija Kakanj, NVO “Cekor” Kakanj, Udruženje poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” (UPOK) Kakanj, Dom zdravlja Kakanj, Policijska stanica Kakanj i Dobrovoljno vatrogasno društvo Doboj, Kakanj.

Osnovni cilj akcije je bio doprinijeti poboljšanju životne sredine kroz pošumljavanje određenih površina koje su degradirane u smislu intenzivne sječe i klizišta, te površina koje su podložne raznim vrstama erozija, kao i podizanje svijesti o važnosti šuma i cjelokupnog prirodnog okruženja.

Zahvaljujemo svim volonterima koji su učestvovali u realizaciji akcije.

Projekat “Let's do it” u BiH je počeo 2012.godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 168.994 volontera koji su iz prirode pokupili oko 13.000 tona otpada i zasadili 362.077 sadnica raznih vrsta drveća.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u