KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Putujuće pozorište gostuje u Tršću

21.02.2017. - Predstavu Kamenje u Tršću, u srijedu 22. februara izvodi Kakanjsko putujuće pozorište

putujucepoztx

Zahvaljujući vrijednom radu Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj i finansijskom pokroviteljstvu Raiffeisen banke, Kakanj ima i “Putujuće pozorište”. Nakon što je u proteklom periodu realizirano nekoliko gostovanja “Putujućeg pozorišta” u kakanjskim školama, gostovanja se nastavljaju 22.februara 2017.godine, u 11:30 sati, kada će u područnoj školi u naselju Tršće biti odigrana predstava “Kamenje”. Predstavu “Kamenje” je prema tekstu Tom Lycos i Stefo Nantsou režirao Miroljub Mijatović, dok uloge u predstavi tumače Zlatan Školjić i Mirza Bajramović.

Predstava tretira maloljetničko i vršnjačko nasilje, prospituje uzroke i posljedice takvog ponašanja kod mladih, koje najčešće proizilazi upravo od nerazumijevanja od strane okoline, nedovoljnog i najčešće nekvalitetnog razgovora sa djecom, koja su svakodnevno izložena fizičkom i verbalnom, a sve ćešće sajber nasilju u kome se superiornost u odnosu prema njima upravo dokazuje kroz primjenu sile.

Cilj ove predstave je da stvori prostor za dijalog među pedagoškim i prosvjetnim radnicima, učenicima i odgojno-obrazovnim institucijama o maloljetničkom i vršnjačkom nasilju, većem razumijevanju mladih, te animira sve odgovorne subjekte da pokreću ovakve i slične društveno korisne projekte namijenjene najširoj zajednici.
Producenti i partneri projekta istakli su važnost saradnje na ovakvim i sličnim projektima koji za cilj imaju da edukuju širu javnost što ima višestruku društvenu korist, te da će i u narednom periodu nastaviti, više nego uspješnu, partnersku saradnju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u